Goveji golaž
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo na drobne kocke, posolimo in prepražimo na olju. Dodamo narezano govedino. Pražimo nekaj časa, nato pa zalijemo s toliko vode, da prekrije meso. Kuhajmo 20 min. Dodamo...
Golaž po gabersko
Enolončnice - www.kulinarika.netJunečje stegno očistimo odvečne maščobe, ter narežemo na kocke. V posodi ga posolimo, popopramo in pokapamo z nekaj kapljicami kisa, dobro premešamo in pustimo stati pol ure. Nasekljamo...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...
Izvrsten golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso očistimo, da niso notri kake žile ali kite, nato ga narežemo na male kocke (1,5 - 2 cm). Čebulo narežemo, ne preveč na debelo (predlagam uporabo multipraktika, če ga imamo, ker...
Golaž po "tetinem" receptu
Na tanko zrežemo (najbolje v multipraktiku) čebulo in česen, jo vržemo v velik lonec, v katerem bomo kuhali golaž in v katerega smo dali prej nekaj žlic olja ali masti. Dodamo vse začimbe...
goveji golaž z gobami
predpriprava Česen olupimo in zrežemo na tanke lističe. Meso očistimo in narežemo na približno 2 centimetra velike kocke. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Skuhamo juho iz kocke (gl....
Goveje meso v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comMeso narežemo na manjše koščke, ter mu dodamo gorčico in sol. Dobro premešamo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo...
Goveje meso z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGoveje meso narežemo na majhne koščke in ga solimo, ter popramo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen....
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
goveji golaž po dunajsko
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi rumeno rjavkasto prepražimo. Na papriko stresemo mleto rdečo papriko...