Skutno - sadna krema
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej dobro odcedimo sadje iz kompota (sok prihranimo za napojitev biskvita) ali operemo in razkoščičimo sveže sadje. Sadje razrežemo na koščke, velike približno 1 cm3, (višenj, gozdnih...
Breskve v vinu
Napitki - www.kulinarika.netBreskve olupimo in jih razrežemo na koščke (take, da jih lahko jemo z žličko). Nato jih posujemo s sladkorjem in dodamo vino. Količino sladkorja presodimo po tem, da ne smemo v končni...
Taškice z marmelado
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV vreli vodi skuhamo toliko moke, da se zmes zgosti. Kuhamo tako dolgo da zmes odstopi od posode. Pustimo, da se ohladi, nato dodamo jajci, margarino ter olje. Vse skupaj dobro premešamo....
Božični liker
15-30minut - www.KajNajSkuham.comJabolka operemo,narežemo na krhlje in odstranimo peščišče. Krhlje preložimo na pekač in damo v pečico za približno 15 minut, toliko, da so jabolka na pol pečena. Nato damo krhlje v...
Ribja poslastica
1. fileje razporedimo po deski za kuhanje in po njih potresemo mleto papriko, origano (ne bodimo skopi pri začimbi), majaron (z njim raje ne pretiravajmo) in seveda rožmarin. 2. na...
Krema za cupcakes - Cake frosting
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSirček in maslo penasto vmešamo. Dodamo sladkor v prahu in vanilijo in mešamo toliko časa, da ni nobene grudice. Napolnimo vrečko za okraševanje, nanesemo na cupcakes in poljubno okrasimo....
Odlične triplastne sadne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj, rumenjake penasto stepemo s sladkorjem, najmanj 5 minut, da masa čimbolj naraste. Beljake stepemo s soljo v trd sneg in počasi dodamo 2 žlici sladkorja...
Odlična čokoladna torta, ki se ne peče
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČokolado stopimo nad soparo. Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v čokolado, dodamo ostale sestavine, rahlo premešamo in vse skupaj damo v okrogel tortni model, ki smo ga pred tem...
Gazpacho iz ananasa in kumar
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netAnanas s sokom vred stresemo v multipraktik ter dodamo vse ostale sestavine. Kumari dobro operemo in po dolgem razpolovimo. Z žlico izdolbemo peščišče, narežemo na 2 cm kose. Šalotko...
Lahek lososov namaz, ki ne redi
Predjedi - www.kulinarika.netPrekajenega lososa čim bolj na drobno narežemo in ga damo v plastično posodo. Dodamo skuto in namaz. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom, dokler naša jed ne postane rahlo roza....