Sirov preliv za torteline po moje
Omake in namazi - www.kulinarika.netSegrejemo mleko in mu dodamo košček masla. V tem stopimo dva sirčka in ko nastane zmes gladka, dodamo malo drobtin, pustimo kakšno minuto, da se malo zgosti in polijemo po tortelinih.
Njoki z gorgonzolo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMleko segrejemo, tik preden zavre dodamo na drobne koščke narezano gorgonzolo (ne se truditi pri odstranjevanju plesni, ker je to najboljša stvar). Počakamo, da se gorgonzolca stopi...
Njoki z gorgonzolo - preprosti
V večjo ponev (najboljše teflonsko) nadrobino gorgonzolo in ji dodamo malo smetane. Ponev postavimo na zmeren ogenj (po potrebi ga zvišamo/znižamo, pomembno je, da se zmes ne sprime)...
Testenine z gorgonzolo po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo v slanem kropu. Gorgonzolo, sirček za mazanje, in ostale sire (edamec, gauda,... po želji) razrežemo na drobne koščke in damo skupaj z maslom ali margarino v kozico...
Sirov namaz
Sire drobno naribamo, šunko in čebulo drobno nasekljamo. Vse sestavine dobro zmešamo v skledi, ponudimo s kruhom ali grisini. Namaz zdrži v hladilniku kakšne 3 dni.
Banance v čokoladi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBanane razrežemo na majhne kolobarje. Med tem namažemo ponev z maslom in stopimo čokolado. Potem spečemo kolobarje banane (okoli ene minute) in jih prelijemo s čokolado. Banane dobro...
Matevž
Matevž je slovenska tradicionalna jed. Olupite krompir, ga narežite na kose in skuhajte v posoljeni vodi, dokler se ne skuha. Ko se skuha, dodajte na štedilniku segreto maščobo (olje...
Sirova omaka deluxe
Omake in namazi - www.kulinarika.netSlanino in rdečo papriko narežemo na drobne kocke. Na olivnem olju najprej nekoliko prepražimo papriko, nato dodamo še slanino. Edamca in dimljen sir naribamo, gorgonzolo pa razlomimo...
Mesni Haše vs. Dušeno Zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netPotek (opomba! vse mase so zaokrožene na cca. in odvisno je od vas, koliko nečesa boste uporabili, saj se vse skupaj lahko prilagaja). Na približno petih dekah maščobe pražimo čebulo,...
Testenine v sirovi omaki s svinjino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV osoljenem kropu skuhamo testenine. Kuhane testenine odcedimo, jih oplaknemo z vročo vodo in odstavimo. Na olivnem olju na hitro prepražimo na lističe narezano svinjsko ribico, dodamo...