češnjev kolač z mandlji
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Češnje očistimo iz izpeškamo. V kozici pristavimo in zavremo vino, limonino lupinico in cimetovo skorjico. Odstavimo in za 3 minute dodamo pripravljene češnje. Češnje dobro...
Trešnjevački kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo in ga razdelimo na dva dela. Prvo polovico testa razvaljamo in položimo v pomaščen pekač, drugo polovico testa damo v zamrzovalnik, da se dobro ohladi (30 min). Jogurte,...
Mafini z rdečim ribezom
1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Pekač obložimo s papirnatimi modelčki. 2. Pripravimo 2 skledi. V eno stresemo moko, mandlje, sol, pecilni prašek in vanilijo ter dobro premešamo,...
Skutin kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Piškote zmeljemo in jih zmešamo z limonino lupinico, sladkorjem ter zmehčanim maslom. Mešanico pritisnemo na dno pekača premera 26 cm, postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi....
Kolač z mandljevimi piškoti
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi penasto vmešamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor. Postopno dodamo jajca, mandljev liker, mleko, moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Mandljeve piškote grobo nadrobimo...
Češnjev kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: 200 g masla in 250 g sladkorja penasto umešamo, nato postopoma dodajamo 6 rumenjakov, 100 g mletih lešnikov in 100 g mletih mandljev. Posebej naredimo sneg iz 6 beljakov in...
jagodna marmelada z rdečim ribezom
priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Večje jagode razpolovimo. Sladkor (gl. opombe) stresemo v pekač, tega pa za 10 minut postavimo v segreto pečico. V večji posodi pristavimo pol...
Zebrast jagodni kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Penasto stepemo jajca, sladkor in vanilin sladkor. Moko zmešamo s škrobom in pecilnim praškom, presejemo na jajčno peno in rahlo vmešamo. 2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo...
Polentin limonin kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namastimo z maslom in posujemo z ostro moko. Naribamo lupinico obeh limon (samo rumeni del – beli del lupine greni), stisnemo njun sok in ga prihranimo....
Nadevan marmorni kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto umešamo sladkor, jajca, rumenjake, vanilijev sladkor in zmehčano margarino. Dodamo mlete mandlje in moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Premešamo, da dobimo gladko testo....