Zvitki iz kitajskega zelja
Glavne jedi - www.kuhajmo.comZavremo mleko, stresemo vanj riž in kuhamo na majhnem plamenu 30 minut. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine, narežmo slanino. Zmeljemo slanino, čebulo in meso (ali pa čebulo in slanino...
Grški zeljnati zvitki
Glavne jedi - www.kulinarika.netSvežo glavo zelja vložimo v vročo slano vodo. V njej naj vre 8 minut. Odcedimo in ločimo liste. Zmešamo meso, riž, čebulo, paradižnik, sol in poper, origano ali timijan, peteršilj in...
Madžarski zeljnati zvitki z jogurtom
Glavne jedi - www.kulinarika.netListe zelja skuhamo v slani vodi in jih pustimo, da se ohladijo. Odcedimo odvečno vodo in ohladimo. Meso narežemo na drobne kocke in ga dobro zmešamo skupaj z gobami, čebulo, zeleno,...
Kitajske roladice
Glavne jedi - www.kulinarika.netSesekljamo čebulo, na kateri prepražimo meso, nato dodamo nariban korenček, na koleščke narezan por, česen ter na tanke rezance narezano zelje. Vse skupaj hitro prepražimo, da je zelenjava...
Zelenjavni zvitki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelje, začimbe, česen in čebulo rahlo prepražimo na olju. Medtem razvaljamo listnato testo na krpice cca 10x10 cm, nanje položimo zelje in oblikujemo zvitke. V pečici pečemo na 180...
Rezanci z nadevom "spomladanski zvitki"
Ostale jedi - www.kulinarika.netV močno predhodno segret vok vlijemo žličko do dve sezamovega olja, razporedimo po voku. Ko je segreto, stresemo vanj čebulo, malo popražimo, da postekleni, stresemo mleto meso, solimo,...
Spomladanski zvitki (Spring Rolls)
Nadev V vok damo žlico kokosovega olja in segrejemo. Nato v vok dodamo nariban korenček, nasekljano zelje, kalčke, riževe rezance, premešamo in na hitro popražimo. Začinimo s soljo,...
Kitajski spomladanski zvitki
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz prvih sestavin naredimo tekoče testo in ga pusimo malo počivati. Potem spečemo majhne tenke palačinke, pečene samo po eni strani. Vso zelenjavo narežemo na tenke trakove. Na olju...
Škarpenini zvitki v žafranovi omaki z rižem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBeli del pora očistimo, operemo in narežemo na rezance. Prav tako na rezance narežemo korenček in gomoljno zeleno. Fileje rahlo potolčemo z ravno stranjo kladiva za meso, pokapamo z...
Prekmursko zelje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.net(1) Preverimo kislost zelja in ga po potrebi splaknemo. Riž v cedilu splaknemo in odcedimo. Čebulo drobno sesekljamo. (2) Pečico segrejemo na 200 C. (3) Na 2 žlicah olja porumenimo...