Pašta fižol s klobaso
Enolončnice - web-kulinarika.siPrebran opran fižol namočimo v 2 x večjo količino mrzle vode, kot je fižola, en dan pred pripravo. Tako namočen fižol damo kuhat v isti vodi, solimo, dodamo;mleto kumino, lovorjev list,...
Pašta fižol
Enolončnice - www.mojirecepti.comFižol skuhamo. Na masti prepražimo moko, ko začne rumeneti pa ji dodamo še nasekljano čebulo. Vse skupaj pražimo tako dolgo, da čebula začne rumeneti. Nato dodamo rdečo papriko, paradižnikovo...
Pašta fižol
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol skuhamo, mu dodamo prežganje: na masti pražimo moko, ko začne rumeneti, ji dodamo na drobno narezano čebulo in vse skupaj pražimo tako dolgo, da je svetlo rjave barve, dodamo...
Pašta s fižolom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa drobno narežemo čebulo in jo prepražimo na olju. Dodamo narezano meso ali klobaso, paradižnikovo mezgo, lovorov list, česen, papriko v prahu, feferon, baziliko in moko. Vse skupaj...
pašta fižol
priprava Korenček očistimo, razpolovimo in zrežemo na polkolesca. Očiščeno zeleno zrežemo na kockice. Bučko očistimo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo....
Ribja juha na način moje none
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa žlici olivnega olja prepražimo najprej čebulo, narezano na večje kolobarje. Ko zadiši, dodamo na enake kolobarje narezan paradižnik, še malo pražimo, dodamo česen, narezan na rezine...
Jota III
Enolončnice - www.kulinarika.netV enem loncu skuhamo zelje, v drugem pa fižol s prekajenim mesom. Ko je kuhano, dodamo k zelju fižol in vodo v kateri se je kuhal. Po okusu solimo in dodamo paradižnikovo mezgo. Na...
Ričet za sladokusce, ki imajo radi meso
Enolončnice - www.kulinarika.netOpran ješprenj močimo 12 ur v hladni vodi. Fižol iz pločevinke le operemo, ker je že kuhan. Če je surov, ga ravno tako močimo 12 ur - (1 pločevinka cca. 150 dag). Meso vremo v vodi...
Jota brez krompirja
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo nasekljan česen, da zadiši. Nato dodamo na koščke narezano prekajeno meso in pustimo 10 minut, da se prepoji. Dodamo 2 žlički sladke...
Pašta s tuno
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo po navodilih al dente. Za omako na olju prepražimo sesekljano čebulo, da rahlo porumeni, nato še sesekljan česen, da zadiši, dodamo sveže ali konzervirane pelate,...