Gobji "golaž"
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe prelijemo s kropom in odcedimo. Na olju prepražimo čebulo in na kocke narezano papriko. Dodamo česen, popražimo, samo da zadiši. Dodamo odcejene gobe in jih še nekaj časa pražimo,...
Srnin golaž
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na poljubno velike kocke. Slanino narežemo na kockice, čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, peteršiljevo korenino in zeleno narežemo na drobne kockice, gobe očistimo...
Golaž
marmelina.siKlasični goveji golaž je pri nas še bolj priljubljen, če mu dodamo korenje – to naredi jed še nekoliko bolj sladko, in ker v njej ni zgolj meso, imajo ta golaž rajši še zlasti otroci....
Gobji narastek Milli
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajca, drobtine, mleko, smetano,sir, sol, poper in sesekljan peteršilj gladko zmešamo z električnim mešalnikom. Po potrebi dodamo mleko. Testo naj počiva 2 uri (ni nujno). Očistimo...
Kaneloni z gobjim nadevom
Spečemo palačinke. Gobe narežemo na majhne koščke. Na olju prepražimo čebulo, proti koncu dodamo strt česen (samo, da zadiši), dodamo gobe, peteršilj, solimo, popramo in pražimo, da...
Gobja juha z rakovim mesom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netGobe očistimo in jim porežemo kocene, ki jih nato narežemo na drobne koščke. Na maslu popražimo čebulo, dodamo kocene in jih dušimo. Potresemo z moko in malo zarumenimo. Prelijemo z...
telečja rolada z gobjim nadevom
predpriprava Telečja zrezka potolčemo. Telečja rebra (z lahkoto) izkoščičimo. Kosti, ki smo jih izkoščičili, položimo na dno pekača. Rebra razpremo; tanjše dele obložimo z zrekom(a)....
Gobja juha
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo zrezano čebulo in sesekljan česen, dodamo zrezane gobe, solimo in dodamo sok limone in zelišča. Malo podušimo, dodamo na koščke narezan krompir, korenček,...
Gobje školjke
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobam odstranimo kocene, klobuke pa poparimo z vročo slano vodo, nakar jih odcedimo in posušimo. Kocene in gobe drugih vrst narežemo na koščke. Popražimo jih na žlici masla. Delno jih...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...