Ričet
Enolončnice - www.kulinarika.netZ mlačno vodo splaknjen ješprenj, meso, celo čebulo, v katero zabodemo klinček, ter olupljene stroke česna damo v lonec, prilijemo hladno vodo, previdno solimo, začinimo z lovorjevim...
Ričet
Enolončnice - www.mojirecepti.comPrebran in opran ješprenj in fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ju stresemo v lonec, dodamo prekajeno meso, lovorjev list in sol. Zalijemo z vodo in kuhamo 1 uro. Na olju prepražimo...
Ričet (Ješprenj)
Najprej damo v večji lonec kuhat rebrca, ki jih zalijemo z vodo, da so pokrita. Ko so napol kuhana, dodamo v lonec še ješprenj in fižol ter zalijemo z vodo. Po 15 minutah dodamo še...
preprost ričet
predpriprava Ješprenj preberemo, operemo pod tekočo hladno vodo, potem pa za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Suho meso dobro operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Jušno zelenjavo...
Ješprenj - ričet s krompirjevo polento
Enolončnice - www.kulinarika.netStročnice dobro operemo in pustimo čez noč v vodi, da se namočijo. Vodo, v kateri so se stročnice namakale, odlijemo in natočimo svežo. Vode damo toliko, da za 5 cm prekrije stročnice....
Najhitrejši ričet
Količine ješprenja in krompirja namenoma nisem pisala, vzamemo približno enako količino vsakega! V ekonom lonec damo oplaknjen ješprenj, na majhne kocke narezan krompir in prav tako...
ričet II
predpriprava Fižol in ješprenj čez noč ločeno namočimo v hladni vodi. priprava Ješprenj in fižol odcedimo in stresemo v lonec. Prilijemo toliko vode, da prekrije sestavini, zavremo...
Ričet v spomin na stare čase
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj za pol ure namočimo v vodo in ga nato dobro operemo. V hladno vodo damo opran ješprenj, cel paradižnik, por in peteršilj, ki smo ju prej skupaj zavezali s sukancem, celo olupljeno...
Ričet po babičino
Enolončnice - www.kulinarika.netJešprenj kuhamo 30 min v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka...
Ričet za sladokusce, ki imajo radi meso
Enolončnice - www.kulinarika.netOpran ješprenj močimo 12 ur v hladni vodi. Fižol iz pločevinke le operemo, ker je že kuhan. Če je surov, ga ravno tako močimo 12 ur - (1 pločevinka cca. 150 dag). Meso vremo v vodi...