Polnjeni lignji ala Ive
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV slani vodi skuhamo riž. Medtem očistimo lignje, tako da nam kraki ostanejo posebej. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo sol, poper in vegeto, na kockice narezan pršut, na kocke...
Polnjeni lignji
Očiščene lignje operemo. Na kocke sesekljamo mocarelo, prav tako slanino in skupaj z lovkami napolnimo lignje. Na koncih jih spnemo z zobotrebcem, da med peko ne uhaja nadev. Pečemo...
Polnjene postrvi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščene postrvi namažemo z mešanico sesekljanega česna, peteršilja, vegete, olja in limoninega soka ter jih nekaj časa pustimo počivati. Na maslu prepražimo čebulo, dodamo gobe, malo...
Polnjene palačinke
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa vsako palačinko položimo rezino sira in rezino slanine ali šunke, palačinke zavijemo, konce zapognemo navznoter in palačinke polagamo v namazan pekač eno poleg druge. Po želji lahko...
Polnjeni krompirčki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir naj vre približno 15 do 20 minut (toliko, da se zmehča), potem ga ohladimo, narežemo (po dolgem) na polovice in z malo žličko izdolbemo. Medtem ko se krompir kuha pripravimo...
Polnjeni lignji
Glavne jedi - www.mojirecepti.comOčiščene lignje operemo in jim odrežemo lovke. Lovke na drobno narežemo. Lignje napolnimo s pripravljenim nadevom več kot do polovice in jih zapremo z zobotrebci. V ponvi segrejemo...
Polnjeni lignji s paradižnikovo salso
Lignje očistite, operite in posušite. Krake lignjem shranite za nadev. Pršut in krake lignjev narežite na koščke in popražite na olivnem olju. Rukolo narežite na rezance, poporajte...
Polnjene kumare
Glavne jedi - www.kulinarika.netKumare olupimo, prerežemo na dve tretjini, da dobimo pokrovček, izdolbemo peške, malo posolimo. Na čebuli prepražimo mleto meso, začinimo s poprom in vegeto, dodamo riž, da postekleni,...
Polnjeni šampinjoni
Predjedi - www.kulinarika.netŠampinjone očistimo in jim odstranimo bete, ki jih prihranimo. Česen drobno sesekljamo. Pizza šunko drobno sesekljamo. V klobuke šampinjonov dodamo vegeto, sesekljan česen, sesekljano...
Gobja pašteta - namaz
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo na olju prepražimo, da postekleni. Dodamo očiščene, narezane gobe, vse začimbe in dušimo skoraj do suhega. Med tem časom, ko se dušijo gobe, skuhamo piščančja jetrca in jih ohladimo....