Pikantni piščanec po tajsko
Glavne jedi - www.kuhajmo.comFilete zmečkamo z vilicami in zmešamo s sojino omako ter vsemi začimbami. Z maso premažemo piščanca, od znotraj in po zunanji strani, ter ga pustimo 4 – 5 ur marinirati. Piščanca lahko...
Piščanec Arabique
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrsa narežemo na koščke, dodamo sesekljan česen, sol, sojino omako in z roko vse premešamo. V olju na hitro popražimo sesekljan por, nato dodamo meso in premešamo. Še preden dobi skorjico,...
Piščanec na žaru po indijsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netZmešamo jogurt, limonin sok, sol, papriko, zdrobljen koriander in janež. Piščanca lahko ostaneta cela ali pa ju narežemo na štiri dele. Mariniramo najamnj 24 ur, lahko pa več. Ko meso...
Piščanec s kokosom
Priprava začimbne mešanice – masale: vse sestavine pražimo v suhi ponvi (brez olja) na srednji do visoki vročini. Med praženjem ves čas mešamo, da se ne prismodi. Če se katerakoli sestavina...
Sardele po malezijsko
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siV plitvi posodi zmešamo limonin sok, kis, pol žličke soli in grobo zdrobljena poprova zrna. Dodamo dobro očiščene sardele in jih mariniramo 1 uro; večkrat jih obrnemo, da se dobro prepojijo...
Sardele po malezijsko
Glavne jedi - www.kuhajmo.comV plitvi posodi zmešamo limonin sok, kis, pol žličke soli in grobo zdrobljena poprova zrna. Dodamo dobro očiščene sardele in jih mariniramo 1 uro; večkrat jih obrnemo, da se dobro prepojijo...
Paniran piščanec v mikrovalovni pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.netPri visoki temperaturi stopimo maslo v 1 minuti. Stepemo jajci, dodamo moko, sol, poper, lahko tudi pekočo papriko ali kako začimbo. Dobro zmešamo. Koščke piščančjega mesa povaljamo...
Piščanec v kokosovi smetani
Ostale jedi - www.kulinarika.netOperemo piščanca in vdrgnemo vanj sol in stlačen česen. Drobno narežemo čebulo, na večje kose pa klobaso. V večji ponvi popečemo klobaso. Dodamo čebulo. Vse skupaj naj porjavi. Vmešamo...
Žafranov riž
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOperemo in odcedimo riž. Žafran položimo v manjšo posodo in prilijemo dve žlici vrele vode. Namaka naj se kakih 10 minut. V ponev vložimo maslo, dodamo cimet, žbice in drobno narezani...
Dušen piščanec
Glavne jedi - www.ringaraja.netMeso dobro operemo in zrežemo na majhne kocke. Damo v kozico, prilijemo vročo vodo, dodamo olje in (po potrebi) posolimo. Vse skupaj dušimo najmanj pol ure.