Jernejeva sadna torta s smetano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca z vodo stepamo pri največji hitrosti 1 minuto, dodamo sladkor in mešamo še eno minuto. Nato dodamo polovico moke in rahlo premešamo, nato dodamo še drugo polovico ter gustin,...
Strjenka iz gozdnih sadežev s prelivom iz kisle smetane
Sladice in peciva - www.kulinarika.netStepemo sladko smetano ter jo zmešamo z jogurtom. Sadje pokapamo z limoninim sokom (če želite, dodajte še nastrgano limonino lupino), 2 žlici sladkorja v prahu + 2 žlici mascavo sladkorja...
Banance v čokoladi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBanane razrežemo na majhne kolobarje. Med tem namažemo ponev z maslom in stopimo čokolado. Potem spečemo kolobarje banane (okoli ene minute) in jih prelijemo s čokolado. Banane dobro...
Biskvit s sadjem
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo beljake od rumenjakov, jih stepemo v trd sneg in postopoma dodamo polovico sladkorja. Rumenjake penasto umešamo, dodamo preostali sladkor, vanilin sladkor, vodo, moko in pecilni...
Enostaven atomski štrudelj
V eni posodi zmešamo suho maso, v drugi pa stepemo (ni potrebno z mešalnikom) preliv. V pekač položimo peki papir ali ga namažemo z margarino. Na papir potresemo polovico suhe mase...
Omaka iz gozdnih sadežev
Najprej zavremo sladkor, limonin sok in vodo, v krop nato dodamo sadje in kuhamo približno 20 minut na šibkem ognju. Kuhano omako odstavimo, pretlačimo, precedimo in po želji primešamo...
Sladoled z gozdnimi sadeži
Sladice in peciva - www.viva.siBanano narežite na tanke kolobarje, nato jo zamrznite v skrinji za vsaj osem ur. Pazite, da ne boste stisnili kolobarje med seboj. Ko je banana zmrznjena, jo zmiksajte z zmrznjenimi...
Njoki (brez jajc)
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir operemo in skupaj z olupkom skuhamo v toliko vode, da je ravno pokrit, do mehkega - cca. 20 minut, malo je odvisno od velikosti krompirjev. Nato ga še vročega olupimo in pretlačimo...
Panna Cota alla Hubertus
Smetano skupaj s sladkorjem in medom zavremo in ji dodamo lističe želatine. Ko zavre, odstavimo, prelijemo v čaše ali kakšne druge modelčke in pustimo, da se ohladi. Gozdne sadeže ali...
Ekstaza
Vse sestavine za testo zmeljemo v gladko tekočo zmes (beljakov sneg na koncu!). To vlijemo v s peki papirjem obložen pekač in pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Medtem si pripravimo...