Krompirjeva musaka
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo prepražimo na malo olja, da postekleni. Dodamo meso, strt česen, vegeto in začimbe po okusu. Počasi dušimo v zaprti posodi 20 min. Večkrat tudi pomešamo, da meso ne ostane grudasto....
Krompirjevo mesna musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupljen krompir skuhamo v slani vodi. Med tem čebulo sesekljamo, posolimo in prepražimo na olivnem olju, da zarumeni. Dodamo mleto meso in ga mešamo, da spremeni barvo, približno 10...
Musaka Tedy
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlupimo krompir in ga narežemo na tanke lističe. Do polovice ga skuhamo v osoljeni vodi (jaz sem dala pol vode in pol mleka... krompir je bolj sočen). Medtem na olivnem olju prepražimo...
Musaka
Čebulo olupimo, sesekljamo na drobno, damo na segreto olje v ponev, popražimo in solimo, da kristalizira, dodamo mleto meso in ga samo do polovice zdušimo, da se ne posuši, malo solimo,...
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. V osoljenem kropu jih kuhamo 4 min. Krompirjeve rezine nato prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. Segrejemo...
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - www.kuhajmo.comV celem kuhan krompir olupimo in narežemo na listke. Na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo meso in ga nekoliko prepražimo, solimo, popramo in dodamo strt česen. Pekač, kozico...
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - web-kulinarika.siOlupljen krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega in ohlajenega narežemo na kolobarje. Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, začimbe in pražimo 10 minut. Pekač namažemo z margarino....
krompirjeva musaka z bešamelom
priprava Krompir očistimo, olupimo in narežemo na približno 4 milimetre debela kolesca. Pristavimo ga v hladni vodi, zavremo in kuhamo 15 minut. Paradižnik blanširamo, olupimo razpolovimo,...
Musaka z bučkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo, papriko, pelate in eno bučko na drobno sesekljamo. V ponvi najprej prepražimo čebulo, dodamo papriko, bučko, na kratko prepražimo, dodamo meso, solimo, popopramo, posujemo majaron...
krompirjeva musaka s špinačo in ementalcem
predpriprava Krompir (gl. nasveti) operemo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo približno 25 minut. Špinačo očistimo, operemo in nekoliko odcedimo. Ognjevaren pekač namažemo...