Pečen kopun po kozjansko
Glavne jedi - www.kulinarika.netLimonino lupinico in limonin sok zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo, poprom, medom in kumino. Z marinado namažemo kopuna in ga mariniramo tri ure. Nato ga prestavimo v pomaščen pekač,...
kozjanska kruhova potica
predpriprava Kupimo (gl. opombe) ali pripravimo vlečeno testo. Kruh narežemo na rezine, ki jih zložimo v plitev pekač in prelijemo z mlekom. Smetano pristavimo in močno segrejemo. Rozine...
Spaghetti western fižol
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netFižol preberemo in ga čez noč namakamo v vodi. Čebulo narežemo na lističe, česen drobno sesekljamo. Naslednji dan fižol skuhamo do mehkega v vodi, v kateri smo ga namakali (vode naj...
Svinjska vratovina v paradižnikovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo, jih temeljito začinimo s soljo in poprom ter posujemo z mleto kumino. Na močno segretem olju jih hitro opečemo. Pečemo jih dve minuti na vsaki strani. Vzamemo jih...
Pikantni telečji zrezki po cajunsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo začimbe. V možnarju stremo poper, koriander in kumino. Dodamo pekočo mleto papriko, origano, baziliko, timijan in sol ter vse skupaj še enkrat dobro stremo in premešamo....
Svinjska pečenka po koroško
Glavne jedi - www.kulinarika.netSvinjsko ribico (visoko zarebrnico brez kosti) natremo z začimbami. V ponev vlijemo vodo, položimo vanj še meso in pečemo v pečici pokrito eno uro. Med peko pogosto polivamo s sokom....
Svinjski medaljoni s pikantno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netSvinjski file postrani narežemo na 12 mm debele medaljone. Vsak medaljon damo med dva kosa plastične folije in ga z gladko stranjo tolkača potolčemo, da se malo stanjša. Za marinado...
Hudičevi rumenci
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke dobro začinimo z zgornjimi začimbami. Gorčico enakomerno razporedimo, vsakemu zrezku dodamo nekaj kapljic olja ter hranimo v hladilniku približno štiri ure. V primerni ponvi...
Zelenjavno mesna mavrica
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na poljubne oblike, damo v pekač, nanjo položimo meso, začinimo po okusu, dodamo olje. Nato pokrijemo s folijo in pečemo na 150 stopinjah približno 3 ure. Važno je,...