Kunec v omaki z mladim grahom, šampinjoni in pinjolami
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščena kunca narežemo na kose. Suhe jurčke zalijemo s toplo vodo in pustimo, da se namakajo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Čebulo, korenček, peteršiljevo korenino, gomoljno...
Kunec s pivom
Glavne jedi - www.kulinarika.netKunca razkosamo na 4 – 8 kosov in jih damo čez noč v malce okisano vodo. V ponvi jih popečemo s čebulo in na kockice narezano slanino, solimo ter damo s peteršiljem, timijanom in skodelico...
kunec v rdečem vinu
predpriprava Kunca očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in razkosamo. Čebulo, korenček in belušno zeleno očistimo in olupimo ter zrežemo na večje koščke. priprava V posodi...
Kunec v zelenjavnem pekaču
Glavne jedi - www.kulinarika.netKunca razkosamo in odstranimo večje kosti, če lahko. Če uporabimo samo stegna, jih na vsaki strani vsaj zarežemo po dolgem do kosti, da bodo dobro prepečena. Narahlo osolimo in popopramo....
Kunčja pečenka po francosko v rimskem loncu
Glavne jedi - www.kulinarika.netKunca splaknemo, posušimo ter natremo s soljo in z nekaj sveže zmletim poprom. V vodi namočen lonec razporedimo najprej plast tanko narezanih rezin slanine, potem meso in nanj zopet...
Kunčja rižota
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso damo že prej v marinado iz soli, česna, popra in olja. Na olju pražimo sesekljano čebulo in ji dodamo kose kunca. Pri nizki temperaturi pražimo 45 minut. Dodamo paradižnikovo mezgo...
Kunčja terina
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenemu kuncu ločimo meso od kosti. 1,5 kilski kunec bo dal dober kilogram mesa. Pazimo, da ne poškodujemo meso hrbta (fileja). Kosti lahko uporabimo za kakšno drugo jed (za juho...
Zelenjavni tris iz pečice
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, narežemo na kolobarje ter na hitro skuhamo v slanem kropu z lovorovim listom. Melancane narežemo na kocke (če ni ravno sveža z vrta, jo olupimo) in solimo. Pustimo,...
Mesna rulada
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIz govejega mesa naredimo velik zrezek in ga dobro potolčemo. Meso solimo in popramo. Šampinjone operemo in narežemo. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Dodamo šampinjone,...
Kunec ali zajec v smetanovo - čebulni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netKunca razsekamo na manjše koščke in ga popečemo na maslu ali margarini. Prekrijemo ga s čebulnimi kolesci, popopramo in zalijemo z juho. Dušimo pokrito na majhnem ognju, da se zmehča....