Poletje na krožniku
Glavne jedi - www.presno.siPoletje na krožniku je sestavljeno z zelenjavne podlage, karamelizirane čebule, paradižnikove omake in nepogrešljive dekoracije. Vse sestavine narežemo na približno enako velike manjše...
Slastni kaneloni
Predjedi - www.kulinarika.netNa olju dušimo čebulo in korenček, pustimo, da se malce ohladi. Iz naštetih sestavin naredimo maso ter jo pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Palačinke premažemo z dobljeno maso,...
Telečji zrezki nadevani z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netTelečje zrezke potolčemo in obrežemo v pravokotno obliko. Solimo jih in popramo po obeh straneh. Korenček, gomoljno zeleno in bučko narežemo na drobne kockice, list ohrovta pa na rezance....
opečena čabata z zelenjavo in mocarelo
predpriprava Jajčevec očistimo in podolžno narežemo na rezine. Položimo jih v cedilo, posolimo in pustimo 20 minut. Papriko razpolovimo, razsemenimo in narežemo na manjše koščke. Paradižnik...
Riba z zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOmaka: Stlači sardele, pinije, česen in drobtine, poškropljene s kisom. Dodaj sol, poper in peteršilj, stlači, da dobiš zelo gladko kremno pasto. Vloži mešanico v posodo, dodaj olje...
Krompirjev narastek z mortadelo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir v olupkih skuhamo do mehkega, ga olupimo in narežemo na tanke rezine. Pekač namažemo z maslom in na dno naložimo polovico krompirja, malo posolimo. Zmešamo mleko, parmezan in...
Mortadelini paketki
Glavne jedi - www.kulinarika.netMortadelo obrežemo na kvadrate, odrezke narežemo na koščke. Prav tako narežemo kozji sir, olive oz. kapre in peteršilj ter zmešamo s koščki mortadele. Zmes začinimo s soljo, poprom...
Ajda z zelenjavo
Ostale jedi - www.kulinarika.netAjdovo kašo za kako uro namočimo v vodi. Zelenjavo narežemo na koščke, por na kolobarje. Na olju najprej prepražimo por, bučko, korenje in papriko. Začinimo po okusu. Hitro dodamo ajdovo...
Goveje meso z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGoveje meso narežemo na majhne koščke in ga solimo, ter popramo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen....
pretlačena juha iz zelenjave in belega fižola
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Beli fižol čez noč namočimo v hladni vodi. Paradižnik olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na kockice. Korenček, por in belušno zeleno očistimo in narežemo...