Božanska vanilijeva krostata
Sladice in peciva - www.zenska.siBožanska vanilijeva krostata Testo: Krema: Testo: Najprej naredimo krhko testo in v večji posodi zmešamo skupaj prve tri sestavine. V posodo dodamo hladno maslo in dobro premešamo....
Tiramisu "z občutkom"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za kremo zmešamo, da masa postane gosta. Kavo skuhamo in ohladimo. Baby piškote namočimo v kavo in jih polagamo na pekač ali v manjše posodice. Nato po piškotih prelijemo...
Tiramisu kroglice
V posodo nadrobimo piškote in prilijemo z mešanico vode in instant kave. Z vilico ali rokami pregnetemo, da dobimo homogeno maso. V drugi skledi zmešamo maskarpone s sladkorjem in vanilijevo...
Vanilijeva krostata s sadjem
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za testo zmešamo in po potrebi dodamo malo hladne vode. Testo mora najmanj eno uro počivati v hladilniku. Medtem skuhamo puding in pustimo, da se ohladi. Ko je hladen, dodamo...
Špinačno - sirova krostata
Glavne jedi - www.kulinarika.netPekač obložimo s peki papirjem. Pogledamo, koliko toasta bomo porabili, glede na velikost pekača, in mu odrežemo skorjico. Skorjice narežemo na kockice. Razporedimo toast po dnu pekača...
Ribezova krostata
Testo razgrnemo po pekaču s papirjem, v katerem je zavito (peki papir) in ga malo privihamo (2 cm). Večkrat prebodemo z vilicami, premažemo z marelično marmelado, posujemo z narezanimi...
Čokoladna krostata z maskarponejevo kremo in sadjem
1. Vse sestavine za testo stresemo v multipraktik in zelo na hitro premešamo, da se oblikuje kepa. Stresemo na podlago za valjanje, in spet na hitro pregnetemo in oblikujemo gladko...
Krostata z marelično marmelado
1. Vse sestavine za testo stresemo v posodo multipraktika. 2. Zelo na hitro premešamo tako, da se sestavine sprimejo v kepo. Testo stresemo na podlago za valjanje in z rokami spet zelo...
Alkoholna kava (Cocktail)
V mešalniku za cocktail zmešajte vse kavo, kavni liker in brandy. Vlijte v 8 kozarcev. Po vrhu dajte v vsak kozarec sladko smetano in čisto na vrhu potrosite s ščepcem cimeta v prahu.
Krostata
Listnato testo položimo na velik plitev pekač iz pečice dimenzije 40x35 cm in ga nekajkrat prebodemo z vilicami. Na testo naložimo kot opeke na zelo tanke rezine narezana olupljena...