Čokoladna salama
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote dobro zdrobimo z vilicami, žele bonbone pa razrežemo na drobne koščke. Z električnim mešalnikom penasto vmešamo margarino in sladkor v prahu. Dodamo zdrobljene piškote, drobno...
Okno v svet
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci, sladkor in čokolado gosto skuhamo nad soparo. Maso damo iz sopare in umešamo margarino, mlete in grobo narezane orehe in rozine. Ko se malo ohladi, dodamo narezane žele bombone....
Čokoladna salama
Piškote zdrobimo, dodamo sladkor in čokolado v prahu. V raztopljeno margarino vmešamo jajci, rum, orehe in (po želji) zrezane žele bonbone. Dodamo še zdrobljene piškote in premešamo....
Skutina torta - Cheesecake
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote zdrobimo z valjarjem, jih pomešamo z maslom, če je potrebno, dodamo malenkost tekočine (mleko, voda), običajno pa ni potrebno. Mešanico enakomerno razporedimo po pekaču (manjši...
Salama z žele bomboni
Piškote zmeljemo, dodamo raztopljeno margarino, na drobne koščke narezane žele bonbone, sladkor, vanilijev sladkor in jajce. Dobro zgnetemo in zmešamo. Na pladnju oblikujemo dve salami....
Božje oko
Jajci, sladkor v prahu, jedilno čokolado, margarino in rum zmešamo nad vročo soparo, da postane masa tekoča. Dodamo ostale sestavine razen žele bonbonov in dobro premešamo. Toplo maso...
Med z orehi
V kozarec naložimo orehova jedrca in jih prelijemo z medom. Počakamo toliko časa, da se med porazporedi med jedrci in ni zračnih mehurčkov. Nato kozarec dobro zapremo. Po približno...
Kokosove rezine
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV loncu zavremo vodo in vanjo vsujemo sladkor. Počakamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Albert piškote zdrobimo in prelijemo s sladkorno vodo. V posodi penasto umešamo 100 g margarino,...
Oblatna salama
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOblata navlažimo tako, da ju z mokrimi krpami podložimo in pokrijemo. Zmes zmešamo z mešalcem, na koncu dodamo kekse, ki jih zlomimo na drobne koščke. Ko so oblati namočeni in se dajo...
Marcipanovi mošnjički
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote, orehe in beljak zmešamo in dobro pregnetemo. Desko posujemo s sladkorjem v prahu in na tem razvaljamo marcipan, da dobimo lepo pravokotno obliko, debeline 0,5 cm. Na razvaljan...