Ocvrti raki
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siRakovo meso izločimo, ga pomočimo v testo za cvrenje in zlato rumeno ocvremo na globoki vroči masti, tako da plava. Pripravimo ga z limoninimi krhlji v lupini in s peteršiljem. Po želji...
Pomladanska juha z mesnimi cmoki
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siNa maslu zarumenimo čebulo, postopoma dodamo narezano zelenjavo (glede na čas kuhanja ): krompir, korenje, stročji fižol, šampinjone, bučke, pelate, zalijemo s hladno juho brez maščobe,...
Mesna enolončnica
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comNa olju zarumenimo na listke narezano čebulo. Dodamo na koščke narezano meso, dobro prepražimo, nato še na centimeter velike kocke narezano in poparjeno zelje ter na kocke narezan krompir,...
Mesna porova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo mleto meso, sol in poper. Por narežemo in ga dodamo k mletemu mesu. Korenje olupimo in narežemo na tanke rezance....
Sojina juha z ajdovo kašo
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV vodo damo ajdovo kašo, korenje, zeleno in krompir. Kuhamo do mehkega. Dodamo sojina zrna, strt česen in lovorjev list ter kuhamo v pokriti posodi še 10 minut. Na maslu opražimo čebulo,...
Klotildina zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netSojino meso namočimo v vročo vodo, kateri smo dodali približno dve žlici sojine omake in pustimo stati eno ali več ur (če bo meso stalo dlje časa, bo juha hitreje kuhana). Vso zelenjavo...
Rakov cocktail s konjakom
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRake skuhamo v vodi z začimbno zelenjavo in jih odcedimo, ter ohladimo. Solato operemo, narezano na rezance razdelimo v širše kozarce, nanjo naložimo ohlajene rakove repke in prelijemo...
Juha s tapioko in rakovim mesom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV manjši skodeli namočimo zrna tapioke. Namakajo naj se 2 uri. Vodo odcedimo ali pa jo uporabimo v juhi. Narežemo svinino na trakove. V večjo posodo vlijemo jušno osnovo ali vodo, ki...
Gobja juha z rakovim mesom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netGobe očistimo in jim porežemo kocene, ki jih nato narežemo na drobne koščke. Na maslu popražimo čebulo, dodamo kocene in jih dušimo. Potresemo z moko in malo zarumenimo. Prelijemo z...
Poprova juha z piščančjimi bedri in stepeno sladko smetano
Juhe in zakuhe - web-kulinarika.siPiščančja bedra začinimo in močno zapečemo. Narezano zelenjavo na velike kocke na kratko popražimo in vse skupaj zalijemo z rdečim vinom, ter kokošjo juho. Dodamo poper in pokrito kuhamo...