Ruske piroške z ribami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZdrobimo kvas in mu dodamo sladkor ter nekaj žlic mlačnega mleka. Potresemo z moko in pustimo vzhajati. V tem času moko malo segrejemo in dodamo sol. Mleko segrejemo in dodamo stolčena...
Sojine piroške
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz sestavin za testo naredimo kvašeno testo in ga dobro zgnetemo. Pustimo, da vzhaja. Medtem prelijemo sojine kosmiče z jušno osnovo in pustimo, da se namočijo. Na olju opražimo čebulo....
Zeljne piroške
Ostale jedi - www.kulinarika.netSkuhamo kg kislega zelja, ga odcedimo, shladimo in narežemo na drobno. V drugi posodi skuhamo 5 večjih krompirjev, jih ohladimo in olupimo ter spasiramo v pire. Obe sestavini zmešamo...
Piroške (piškoti)
Moko, maslo, rumenjake in vanilijev sladkor zamesimo v testo in ga damo v hladilnik vsaj za eno uro. Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo manjše kroge. Iz beljakov...
Rolada iz dežnikaric
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobo operemo, odstranimo neužitni kocen, klobuk pa potresemo z vegeto ali začinko. Pustimo ga stati nekaj minut. Pokrijemo ga s šunko in nastrganim sirom. Zvijemo ga v rolado in prevežemo...
Krompirjeve pogačice s šunko in sirom
Iz pretlačenega krompirja in ostalih sestavih razen šunke in sira zgnetemo voljno testo, ki se lahko oblikuje. Razdelimo na enake dele, kakršno velikost pogačic pač hočemo imeti. Oblikujemo...
Ocvrti kaneloni po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maščobi dušimo čebulo, mleto meso ter na kocke narezano kuhano šunko, dodamo paradižnikovo mezgo, vodo, jušno kocko, sol, poper, še malo podušimo. Tik pred koncem dodamo še sir in...
Ocvrti ostrigarji
Ostale jedi - web-kulinarika.siOstrigarje operemo, solimo, povaljamo v moki in stepenih jajcih ter cvremo v vročem olju približno 3 minute.
Panirane dežnikarice
Glavne jedi - www.kulinarika.netDežnikarice očistimo, operemo in jim odrežemo neužitne kocene. Mokre klobuke potresemo z vegeto ali začinko. Narežemo jih na večje kose (manjše klobuke lahko pustimo cele) in paniramo...
Šunka v testu
Testo Maslo raztopimo in ohladimo na sobno temperaturo. Moko in kvas presejemo v skledo, dodamo sol, premešamo in prilijemo raztopljeno maslo. Mlačno vodo dodajamo postopoma, dokler...