Mineštra iz mletega mesa
Nasekljano čebulo na olju prepražimo. Nato dodamo mleto meso, na čim manjše koščke narezano korenje in sveže zelje. Malo zalijemo z juho in dušimo. Proti koncu dodamo na kocke narezan...
Kokošja juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netVloži kokošje meso v lonec, prilij vodo, segrej in kuhaj. Posnemi površinsko plast, dodaj sol in zelenjavo. Kuhaj na nizki temperaturi 1 uro. Odvzemi večji del mesa. Po želji dodaš...
Vražja krompirjeva juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa zaseki prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezan krompir, slanino ali klobaso, papriko in korenje, na drobno narezan feferon ter zalijemo z vodo. Kuhamo 30 minut....
Rakova juha z mesnimi cmoki
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netRake očistimo, operemo in odcedimo. Posamezne rake podolžno prerežemo in posujemo s soljo. Drobno sesekljamo svinjsko meso, stebla pora (za 3 žlice)in nastrgamo ingver. Narežemo zelje...
Divjačinska juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.net(1) Meso narežemo na manjše kocke. Slanino narežemo na kocke. Zelenjavo narežemo na kocke. Jurčke narežemo na lističe. Smetano razžvrkljamo z moko in paradižnikovo mezgo. (2) V segreti...
Kislo sladka juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNarezano zelje nasolimo in ga pustimo stati vsaj eno uro. Nato ga stisnemo in odcedimo vodo. V vodo z jušno kocko damo meso, zelje in korenje in kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča....
Zeljna jota
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comKislo zelje operemo in prerežemo, da rezanci niso predolgi. Dolijemo vodo, da je zelje komaj pokrito, in kuhamo 30 minut. V drugem loncu kuhamo namočen fižol. Posebej damo kuhat olupljen...
Sojina mineštra
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju opražimo slanino, dodamo čebulo in dušimo. Dodamo korenje, zeleno in česen. Dušimo, da postane čebula steklena. Dodamo jušno osnovo, malo prevremo, nakar priložimo drugo zelenjavo...
Jota z zeljem
Zelje, fižol in krompir skuhamo, vsako sestavino posebej, solimo po okusu. Dobro je, če ste mogoče dan prej kuhali fižolovo juho in fižol privarčujete za joto. Ko je vse kuhano, vse...
Govnač po moje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netSesekljamo 3 čebule in jo podušimo na nekaj žlicah olja, da zarumeni, dodamo česen in narezano meso na koščke. Dodamo pasiran paradižnik, rdečo papriko, govejo kocko, solimo in popramo....