Solata a la malke
Testenine (peresniki so dobra izbira) skuhaš "na zob" (al dente, op.prev.). Splahneš jih s hladno vodo. V večji posodi zmešaj majonezo, paradižnikovo mezgo, gorčico in worchestersko...
Piščanec po grško
Glavne jedi - www.kuhajmo.comPiščančje kose nataremo s poprom in soljo. V srednje globoki posodi segrejemo olje im maslo ter piščančje meso zlato zapečemo, potem ga odstranimo iz maščobe in hranimo na toplem. Na...
Piščanec v palačinkah
Glavne jedi - www.kulinarika.netPekač malo namažemo z oljem in ga obložimo s 4 palačinkami z vseh strani. V ponvi na malo olja popražimo 1 čebulo z malo vode, dodamo na kocke narezano piščančje meso, papriko, narezano...
Piščanec po grško
Kose piščanca v posodi za peko natremo s soljo, poprom, origanom, prelijemo z limonim sokom in olivnim oljem. Piščanca lahko damo takoj v pečico, vendar je boljši, če odleži v marinadi...
Piščanec po iransko
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa razrežemo na manjše koščke (1x2cm). Čebulo sesekljamo na drobno in jo zarumenimo na olivnem olju, dodamo koščke mesa in mešamo toliko časa, da meso postane belo. Dodamo...
Piščanec po karibsko
Piščančje meso narežemo na za grižljaj velike koščke, bučke in slanino pa na ne predolge palčke oz. trakove. Na zelo malo maščobe (lahko pa tudi brez) hitro prepražimo meso, bučke in...
Medeni piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netKose piščančjega mesa nasolimo, začinimo z majaronom in timijanom ter pustimo stati cca. 1 uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač naoljimo, vanj naložimo bedra in jih premažemo...
Slavonski piščanec v kotliču
Enolončnice - www.kulinarika.net(1) Piščanca očistimo in narežemo na večje kose. Kose mesa natremo s soljo, poprom ter mešanico sladke in ostre paprike. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri (ali še boljše, čez noč). (2)...
Rezanci s piščancem in gobami
Piščanca solimo, popramo (po želji dodamo še malo majarona in rožmarina) ter na maslu zlatorumeno zapečemo. Dodamo čebulo, gobe, česen in peteršilj. Skupaj pražimo še približno 10 minut.Nato...
Piščanec s krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netPečico ogrejemo na 220°C. Bedra nasolimo, naoljimo in jih damo peči. V posodi zmešamo olupljen in narezan krompir, narezano čebulo, papriko, gobe, rožmarin, olje in sol. Po cca...