Zelenjavna musaka
1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. 2. Krompir olupimo, narežemo na nekaj milimetrov debele rezine, operemo in na pol skuhamo v slani vodi. 3. Medtem, ko se krompir kuha, pripravimo...
krompirjeva musaka
priprava Krompir očistimo, olupimo in v skledo narežemo približno 2 do 3 milimetre debela kolesca. Dodamo 2 žlici olja in sol ter dobro premešamo. Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo...
riževa musaka
priprava Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, na katerem med mešanjem posteklenimi čebulo. V posodi pristavimo in zavremo...
Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
krompirjeva musaka z blitvo
priprava Panceto narežemo na drobne kockice; gl. tudi različice. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Blitvo temeljito operemo in...
pečene kruhove rezine s sirom
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač namažemo z maslom. Srednje debele kruhove rezine navlažimo s kruhom. Sir drobno naribamo. Origano osmukamo. Navlažen kruh položimo v pomaslen...
Kruhov narastek z gobami
Ostale jedi - www.kulinarika.netMleko, smetano, jajca, sol, poper in muškatni orešček gladko vmešamo. Kruh narežemo na 1,5 x 1,5 cm koščke in dodamo tekočini. Med pripravljanjem gob vsake toliko časa pemešamo. Pripravimo...
Cvetačna musaka
Predjedi - web-kulinarika.siCvetačo razcvetkamo in jo v slanem kropu skuhamo, odcedimo, ohladimo, po pariško paniramo in ocvremo. Posodo za narastek namažemo in nanjo damo plast ocvrte cvetače, po njej plast nadeva...
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. V osoljenem kropu jih kuhamo 4 min. Krompirjeve rezine nato prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. Segrejemo...
Piščančja musaka
Glavne jedi - www.kuhajmo.comSesekljano čebulo prepražimo na olju. Polovico je damo v kozico za zelenjavo, polovico pa v kozico za riž. V prvo kozico damo drobno narezano meso ter dobro prepražimo. Solimo, dodamo...