Srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNaredimo sneg, dodamo sladkor, rumenjake, moko s pecilnim praškom in škrob. Testo nalijemo v modelčke za srčke in pečemo na 180 stopinjah 10 minut. Hladne prerežemo, namažemo z marmelado,...
marelični srčki
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Suhe marelice drobno sesekljamo, prelijemo z likerjem in mariniramo 10 minut. Vanilijev strok podolžno razpolovimo in izpraskamo stržen. Moko presejemo skupaj s pecilnim...
Valentinovi srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov stepemo trd sneg, dodamo rumenjake in ostale sestavine za testo. Pečemo v malih modelih za srčke, dokler testo ne porjavi. Ohladimo. Srčke prerežemo na pol in jih namažemo...
Ti si moj srček
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMed, sladkor, začimbe za medenjake, limonin sok in maslo raztopimo in zavremo. Ohladimo. Potem primešamo moko, lešnike, pecilni prašek in jajca. Ugnetemo mehko testo. Če se lepi na...
Srčki za mamičin praznik
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNaredimo trd sneg iz beljakov, dodamo oba sladkorja, 3 rumenjake in naprej stepamo, dodamo moko z Gustinom in nežno zmešamo s kuhalnico. Nalijemo v modelčke srčkov. Pečemo 10 - 15 minut...
mandljevi srčki z limonino marmelado
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Moko presejemo na delovno površino. Na sredi naredimo jamico, v katero stresemo sladkor, mandlje, drobno naribano limetino lupino in ščepec soli. Dodamo na kocke zrezano hladno...
Marcipanovi srčki z rumom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgnetemo testo in ga vsaj eno uro pustimo v hladilniku. V tem času razvaljamo marcipan in izrežemo srčke. Na pomokani delovni površini potem razvaljamo testo in izrežemo srčke enake...
Ledeni srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto mešamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Postopoma med mešanjem dodajamo izmenjaje olje, vodo in rum. Ko je masa dovolj penasta, umešamo s kuhalnico presejano moko, pecilni...
Preprosti srčki
V večjo posodo ubijemo jajca, dodamo sladkor, vanilin sladkor in dobro premešamo. Dodamo omehčano maslo (najbolje, da ga pustimo 2 uri na sobni temperaturi) in dobro premešamo, da nastane...
Kokosovo- pomarančni srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. Margarino in sladkor kremasto stepemo. Med stepanjem dodamo beljak, jajce in vanilin sladkor. Postopoma vmešamo kokosovo moko. Zgnetemo v gladko testo, ga oblikujemo v kepo, zavijemo...