Losos z ješprenjem in zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPosebej skuhamo ješprenj do mehkega. Losos in papriko narežemo na koščke, por na tanjša kolesca. Na olivnem olju prepražimo papriko. Dodamo narezan losos in mešamo 2 - 3 minute. Dodamo...
Lososov file z rožmarinom in zelenjavo
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siLososov file solimo, popramo, posujemo z rožmarinom in damo v ponev z vročim olivnim olje na stran z kožo. Opečemo z obeh strani, posujemo še z malo kopra, dodamo maslo in položimo...
Lososov file pečen v foliji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLososovemu fileju odstranimo kosti in kožo. Zelenjavo narežemo na kolobarčke (korenje lahko naribamo), polijemo z nekaj več olivnega olja in začinimo. Na alu folijo položimo nekaj nadeva...
"Novoletni" losos
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netČe je file lososa debel, ga lahko narežemo na kose. File lososa mariniramo vsaj pol dneva v marinadi iz česna, olivnega olja, soli in popra ter limoninega soka (razmerje olivnega olja...
Losos z zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLososa narežemo na fileje, premažemo z mešanico olivnega olja, strtega česna, soli, popra in origana. Fileje položimo v pekač (na alu folijo), nanje pa nalozimo na kocke narezano zelenjavo...
lososov file z dušeno zelenjavo
predpriprava Lososove fileje očistimo (gl. triki); luske prihranimo. V posodi pristavimo in zavremo 5 decilitrov vode. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 20 gramov...
lososov file s porovim pirejem in praženimi lisičkami
priprava V skodelici gladko razmešamo arašidovo olje, gorčico in piment. Z mešanico premažemo lososove fileje. Krompir olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo v hladni soljeni vodi, zavremo...
Lososov zloženec
Predjedi - www.kulinarika.netV polovico skute zamešamo zelišča in por, v drugo pa lososa v koščkih. Model rahlo namastimo in ga celega obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Na dno razporedimo rezine dimljenega...
Lososov file z medom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPečico ogrejemo na 200° C. Vzamemo 4 lososove fileje, vsak naj bo težek približno 150 g. Odstranimo kožo. V skodelici zmešamo med, sol, poper in grobo mleto gorčico. Pekač obložimo...
Široki rezanci z dimljenim lososom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netDobro očiščen por narežemo na kolobarje, popražimo v teflonski posodi in zalijemo z belim vinom sobne temperature. Solimo (rahlo, tudi losos je pikanten)), dodamo zelišča, pokuhamo,...