Tofu s sojino omako
Tofu narežemo na približno pol cm debele rezine in ga na olju zapečemo do svetlo rjavkaste barve. Nato ga damo na krožnik ali v manjšo posodo ter prelijemo s sojino omako. Nato po želji...
Osvežilna solata z granatnim jabolkom
Solate - www.kulinarika.netBelgijski radič operemo in razdelimo na listke. Pomarančo olupimo, razdelimo na krhlje in jih položimo na liste belgijskega radiča. Na krožnik razporedimo tudi feta sir. Granatno jabolko...
‘Sploščeni’ goveji file (italijanska ’schiacciata’)
Za ta recept lahko porabimo manj cenjene dele govejega fileja, denimo spodnji, tanjši del.Najprej pripravimo marinado za meso: česen in začimbe sesekljamo na zelo majhne koščke in dodamo...
Brokoli s tofujem
Predjedi - www.mojirecepti.comBrokoli očistimo in ga na hitro skuhamo, da ostane še čvrst. Tofu narežemo na kocke in jih položimo v marinado iz sojine omake, zelenjavne juhe, limoninega soka, olja, olupljenega in...
Kvinoja s popečenim tofujem in zelenjavo
Kvinojo čez noč (ali vsaj nekaj ur) namakamo v mlačni vodi. Po namakanju vodo odlijemo in kvinojo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Kuhamo jo na malem ognju približno 10 do 15 minut....
Hrustljavo zapečeni tofujevi zrezki
Nasvet: Če želimo, da so tofujevi zrezki še bolj hrustljavi, jih povaljamo v pšenični ali koruzni moki oz. zdrobu. Za pripravo paniranih tofujevih zrezkov oz. zrezkov v testu jih pred...
Tofu solata
Tofu narežemo na kocke in ga prelijemo z marinado iz sojine omake, soli, popra in začimb, ki si jih lahko poljubno izberete. Sama dodam še kapljico tabasca in ščepec mlete paprike....
Bomba beljakovin
Glavne jedi - www.kulinarika.netKvinojo dobro operemo in jo kuhamo v soljeni vodi 15 minut v razmerju 1:2. Na maslu popečemo tofu in mu dodamo zblanširano zelenjavo, strt česen, sojino omako, začimbe (po želji) ter...
Pečeni radič
Ostale jedi - web-kulinarika.siV ponvi na maslu popečeno na pol prerezan radič, popečemo z obeh strani, zalijemo s teranom solimo in popramo ter na kratko pokuhamo. Naložimo na krožnik in posujemo z naribanim parmezanom.
Sojine žogice
Ostale jedi - www.kulinarika.netMaslo penasto umešamo, dodamo skuto in jogurt ter zmešamo. Dodamo konjak, sol in poper in vse skupaj zmešamo. Oblikujemo majhne kroglice, ki jih povaljamo po orehih ali lešnikih. V...