"SAKOS" kolač
Sladice in peciva - web-kulinarika.siV večji posodi stepemo beljake in mu postopoma dodajamo vse druge sestavine (lahko pa v drugi posodi prej že zmešamo rumenjake s sladkorjem). Biskvit pečemo 15 minut na 180 stopinjah...
Fritule
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV 1/2 litra mleka zakuhamo zdrob in počakamo, da se popolnoma shladi. Dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešamo. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vrelo olje ter ocvremo...
Rarog na način "Vahine"
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siKo so prvi raziskovalci prispeli v Polinezijo, so bili izredno navdušeni nad sprejemom tamkajšnjih prebivalcev. Med njimi je bil tudi Stefan Manchand, ki je l. 1791 v svoj dnevnik zapisal:...
Quo' fen tan' ali " Vietnamski bograč "
Enolončnice - web-kulinarika.siV lonec za kuhanje vlijemo 3dl mleka, ki nam bo služil namesto olja. Mleko grejemo približno 5 minut, vendar ne sme zavreti. Ko se mleko segreje plin ugasnemo in mleko sladkamo s 6...
Ocvrt paradižnik
Glavne jedi - www.kulinarika.netParadižnik narežemo na kolobarje (pol cm), posolimo, pustimo 10 min stati. Nato jih povaljamo v moki, namočimo v jajca in drobtine. Na olju popečemo.
Ocvrt stročji fižol
Glavne jedi - www.kulinarika.netStročji fižol operemo, narežemo ga na cca. 4 cm dolžine. Skuhamo ga v slani vodi. Čas kuhanja je odvisen predvsem od fižola. Naj ne bo predolg, da ne razpade. Ko je kuhan, ga precedimo...
Ocvrt domači zajec
Glavne jedi - www.kuhajmo.comZajca narežemo na kose, posolimo in vsak kos namažemo z mešanico iz nastrgane čebule, strtega česna, sesekljanega peteršilja in šetraja. Rahlo popramo. Meso postavimo za 2 uri na hladno....
ocvrt ananas
predpriprava Žvrkljano testo. Moko, vino, rumenjaka in žlico olja gladko razžvrkljamo z električnim ročnim mešalnikom. Testo pustimo počivati 30 minut. Ananas olupimo in zrežemo na...
Ocvrt piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca operemo in razrežemo na poljubne kose. Vse začimbe za marinado zmešamo (česen in peteršilj sesekljamo) ter natremo piščanca. Potem damo meso za nekaj ur v hladilnik. Ko je...
Ocvrti jurčki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe narežemo na 3 cm koščke in jih malo prekuhamo(prerežemo jih navpično z betkom). Nato jih odcedimo, posolimo ter popramo. Nazadnje jih spaniramo in ocvremo.