Martinova gos z dvema nadevoma
Glavne jedi - www.ringaraja.net1. Namočite brusnice z. marelice v portovec za 1 uro. Na maslu počasi popražite čebulo in slanino, dokler se čebula ne zmehča. 2. Dodajte česen in pražite še par minut. Malo ohladite...
Ponarejen brodet
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olivno olje damo sesekljano čebulo, popražimo, dodamo na kolobarje narezano korenje, spet popražimo, dodamo obe narezani papriki, potem na kolobarje narezan por, nato olupljene in...
dvakrat rdeča rižota z jagnječjimi ledvicami (ali brez)
Testenine - napo.wordpress.comza dvojno rdečo rižoto z jagenjčkovimi ledvicami chef potrebuje:
Ramstek s sivko na bučnem pireju
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučo olupimo in narežemo na krhlje. Česen stremo v terilniku skupaj z nekaj žajbljevimi listki in olivnim oljem. S tem dobro natremo bučne rezine, ki jih naložimo v pekač in pečemo...
Biserček
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netJečmen oberemo ter temeljito operemo, dodamo vodo ter ga pustimo v pokriti posodi 2 uri. Odpremo posodo, še enkrat dobro oplaknemo ter dodamo čisto vodo, ki naj sega do polovice ekonom...
Presni tartufi
Tartufi iz suhih sliv in orehov 1. Orehe predhodno preberemo in odstranimo vse morebitne koščke lupinic. Temeljito jih operemo, nato pa jih stresemo na pekač in postavimo v pečico ogreto...
pikantni kruhki z dvema siroma
Ostale jedi - napo.wordpress.comkoriander in poper prepraži v suhi teflonski ponvi, da začne lepo dišat in potem (skupaj s čilijem) stri v možnarju in zamešaj med moko in sol … zamesi testo, ki naj enkrat vzhaja,...
Mesni Haše vs. Dušeno Zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netPotek (opomba! vse mase so zaokrožene na cca. in odvisno je od vas, koliko nečesa boste uporabili, saj se vse skupaj lahko prilagaja). Na približno petih dekah maščobe pražimo čebulo,...
Nekaj pustnih
Miške z mascarponejem in orehi: vse sestavine zmešamo skupaj in jih pustimo počivati najmanj pol ure v hladilniku. Masa se mora lepo zajemati z žlico, če je preredka ali pregosta, jo...