Bela polenta
V slano,vrelo vodo z oljem zakuhamo pšenični zdrob; mešamo s šibo, da ne nastanejo grudice. Za mehkejšo poletno, vzamemo malo manj zdroba. Belo polento kuhamo 10 minut. Uporabimo jo...
Mlečni zdrob s kakavom
V kozico vlijemo mleko in vanilin, ga segrejemo nato pa mu dodamo zdrob. Kuhamo na zmernem ognju približno 3 minute in odstavimo. Postrežemo v skledici ali na krožniku ter posujemo...
Riž ali gres kot dodatek juhi
Juhi lahko namesto rezancev dodate tudi riž ali gres. V juho enostavno date želeno količino riža (2, 3 žlice) ali gresa in kuhate dokler se riž oziroma gres ne skuhata. Če juhi dodajate...
Krompirjeva polenta
Ostale jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, ga zrežemo na rezine in kuhamo do mehkega. Kuhan krompir pretlačimo kar v vodi v kateri se je kuhal, da nastane gosta juha. Solimo in med mešanjem dodajamo moko. Masa...
Oženjeni žganci
Ostale jedi - www.kulinarika.netPšenični zdrob damo v ponev in počasi pražimo na "suho". Ko je zdrob rahlo obarvan, mu počasi prilivamo soljeno vodo. Vodo prilivamo tako dolgo, dokler ne dobimo čisto rahle...
Sticky fingers
Piščančji file narežemo na tanke trakove, dolge cca.10 cm, jih posolimo in paniramo v pšenični moki, jajcih in corn flakesu.
Korenčkova juha z zdrobom
Korenček operemo in naribamo. Pšenični zdrob prepražimo na olivnem olju, dodamo korenček in zalijemo z vodo ter posolimo. Ko juha zavre, ji dodamo začimbe (drobnjak ali peteršilj ali...
zdrobovi žličniki III
www.gurman.eupriprava Beljak stepemo v ne prečvrst beljakov sneg. Dodamo ščepec soli in rumenjak ter že malo stepemo. Potem primešamo toliko pšeničnega zdroba, da zmes ni ne pregosta ne preredka;...
Zdrobovi cmočki
Mleko, maslo, sol in muškatni orešček zavremo, primešamo zdrob in kuhamo 1 minuto. Odstavimo in nato z dvema čajnima žličkama, ki smo ju oplaknili z vodo, oblikujemo cmočke. Polagamo...
Zapečene bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke olupimo in naribamo. Nato jih dobro ožamemo. K bučkam dodamo nariban sir, jajca, sol, poper, majaron, pšenični zdrob in moko. Vse skupaj dobro premešamo in maso pustimo stati...