Paella
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNajprej vse kose mesa začinimo in opečemo, da dobijo lepo rjavo barvo in da je meso do konca pečeno. Dagnje očistimo in v loncu s strokom česna in lovorjevim listom kuhamo, da se školjke...
Paella
marmelina.siŠpanija na krožniku. Za 4 osebe. Po želji za okras: Grah odtajajte. Papriko operite, jo razpolovite, očistite in narežite na približno 2 cm velike koščke. Paradižnik operite, ga razpolovite,...
Paella - Španska narodna jed
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siOčistite školjke. V veliki ponvi segrejte olje in popečite piščančje kose povaljane v moki.. Pečite dokler ne dobijo lepe svetlo rjave barve. Dodajte čebulo, zeleno papriko in česen....
Pikantne piščančje perutničke
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje perutničke razrežemo (najmanjše, vrhnje dele prihranimo za juho ali osnovo). V možnarju stremo česen, rožmarin in žafran, dodamo vino, olivno olje ter drobljeno rdečo pekočo...
Pikantna solata
Solate - www.kulinarika.netZeleno solato natrgamo na krpice. Beluše narežemo na 3 dele (trde dele odrežemo). Nato stresemo vse sestavine v skledo za solato in rahlo, a temeljito premešamo. Okrasimo s polovicami...
Pikantna paprika
Glavne jedi - www.kulinarika.net4 srednje velike paprike razpolovimo in popečemo na malo vročega olja. Ohladimo. Nadev: na olju, ki ostane od paprike, prepražimo srednje veliko sesekljano čebulo, dodamo na drobno...
Pikantna jajca
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajca prepolovimo in odstranimo rumenjake, ki jih zmešamo z drugimi sestavinami. Lahko uporabimo mešalnik. Beljakove čolničke nadevamo z mešanico, jih okrasimo s paprikami in paradižniki...
pikantna mlečna rižota
30-45minut - www.gurman.eupriprava Mleko pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi razpustimo maslo, na katerem med mešanjem 3 minute pražimo sesekljano čebulo,...
Piščanec v pikantni omaki
Glavne jedi - www.kuhajmo.comRdečo papriko, poper in sol zmešamo z limoninim sokom in s tem natremo piščančje kose. Počivajo naj 20 minut. V srednje globoki posodi segrejemo olivno olje z maslom in meso zlato zapečemo...
pečen piščančji file s pikantno zelenjavo
predpriprava Piščančji file oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in blago potolčemo. Začinimo ga s soljo in sveže mletim črnim poprom. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Čili...