Polnjen kruh
Ostale jedi - www.ringaraja.netIz moke, soli, kvasa in vode zamesiš testo in ga pustiš vzhajati. Nato ga razvaljaš in po sredini naložiš pršut, cela kuhana jaca, kroglice mozzarelle, sir in zelišča. Zviješ v štruco,...
Rižek njam njam
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.net1. V globoko kozico stresemo riž in prilijemo toliko vode, da pokrijemo riž ter solimo in kuhamo do mehkega. 2. Ko je riž kuhan, ga odcedimo in stresemo v ponev, kjer smo raztopili...
Vegetarijanski sadni jogurt
1. Vse sestavine stresemo v mešalnik in mešamo približno minuto in pol oziroma dokler jogurt ne postane popolnoma gladek in kremast. 2. Preverimo okus, po potrebi dodamo limono ali...
Hrustljavo zapečen polnjen piščanec
Predpriprava: piščanca temeljito očistimo pod hladno vodo in ga do suhega obrišemo z brisačo. Natremo ga s soljo, drobno sesekljanim česnom in z zelo malo vegete. Premažemo ga z gorčico...
Polnjeni kalamari
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.sičebulo, peteršilj in česen na drobno sesekljamo. Kalamarom odstranimo lovke in jih na drobno sesekljamo. Na olju popražimo čebulo in česen, dodamo lovke, peteršilj, muškatni orešek...
Bučna čežana
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBučo najprej prerežemo čez polovico in jo izdolbemo. Če uporabimo bučo butternut, jo moramo še olupiti in meso narežemo na majhne koščke. Če pa uporabimo katero drugo bučo, ki ima tršo...
Hitre tortilje moje tašče
Ostale jedi - www.kulinarika.netTortilje na hitro popečemo v ponvi, da malo porjavijo in postanejo rahle. Fižol z vilico stisnemo (ni potrebno vsega) in ga segrejemo. Dodamo mu koruzo, salso, paradižnikovo omako in...
Špageti z baziliko, mozzarello in paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo v slanem kropu in jih odcedimo. Paradižnike zrežemo na kocke in jih prepražimo na olivnem olju. Dodamo pelate ter baziliko in malo pokuhamo, solimo in popramo po okusu....
Testenine z gorgonzolo po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo v slanem kropu. Gorgonzolo, sirček za mazanje, in ostale sire (edamec, gauda,... po želji) razrežemo na drobne koščke in damo skupaj z maslom ali margarino v kozico...
Polnjeni lignji s pršutom in mozzarelo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignje najprej res dobro osušimo na papirnati brisači. Mozzarelo narežemo na palčke, velikost naj bo primerna vsakemu lignju posebej in nekje v četrtini velikosti lignja. Vsako palčko...