Enolončnica z repo
Enolončnice - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo olje in na njem prepražimo narezan por. Dodamo kislo repo, paradižnikovo mezgo, majaron, gorčico, sol in poper. Prepražimo in zalijemo z vodo. Kuhamo 30 minut. Krompir...
Štorovke v zelenjavni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobam odstranimo neužitne kocene, klobuke pa pustimo cele, le večje prerežemo. Pokuhamo jih v slani vodi. Narahlo jih poberemo ven, vodo zavržemo. V kozico vložimo maslo. Ko se stopi,...
Govedina v zelenjavni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo olupimo in grobo sesekljamo. Korenje in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Meso narežemo na kocke, solimo, popopramo in rahlo pomokamo. V večji kozici segrejemo olje, popečemo...
Zelenjavni namaz
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčka damo kuhati v trdo. Medtem na drobno naribamo korenček in kumarice, pretlačimo grah, dodamo majonezo in gorčico. Ko sta jajčka kuhana, jih dodamo v zmes, dodamo še po ščepec...
Hot dog
V posodo, ki je dovolj šisorka, da gre vanjo hrenovka, vlijemo vodo. Prisatvimo lonec z vodo na kuhalno ploščo in nastavimo najvišjo temperaturo. Pripravimo dve hrenovki tako, da odstranimo...
Zelenjavni bonbončki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na manjše koščke in jo prepražimo na čebuli, vmešamo še 1 žlico paradižnikove mezge. Listnato testo razvaljamo in prerežemo na polovico, da dobimo dva pravokotnika....
Pirini zelenjavni hlebčki
Ostale jedi - web-kulinarika.sičetrt litra vode zavremo s soljo, poprom, maslom; vsipamo pirino moko in mešamo toliko časa, da se masa loči od lonca , ohladimo, nato pa postopoma vmešamo jajce . Zelenjavo narežemo...
Okusni prstki
Predjedi - www.kulinarika.net1. Listnato testo odtajamo, ga z valjarjem razvaljamo in z nožem razrežemo na kvadratke. 2. Kvadratke na tanko premažemo s paradižnikovo mezgo ali z gorčico. 3. Hrenovke po dolžini...
S sirom polnjene hrenovke v listnatem testu
Pri sobni temepraturi odtajajte zamrznjeno listnato testo, razvaljajte ga in narežite na kvadrate s 16 cm dolgimi stranicami. Kvadrate na tanko premažite s paradižnikovo mezgo. Hrenovke...
Pečene hrenovke
Glavne jedi - www.kulinarika.netHrenovke poševno narahlo zarežemo ali pa jih prerežemo na polovico in jih po dolgem na četrt zarežemo. Opečemo jih zadnji trenutek, da lepo zarumenijo. Pečene postrežemo z rižem, krompirjem...