Patata con pollo - najboljši
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na nekoliko večje koščke, ga posolimo damo peči v lonec. Zalijemo z malo vode in pečemo, da voda izpari. Krompir narežemo na polovice, ovijemo jih s folijo in damo peči...
Riž s piščancem in zelenjavo
Čebulo prepražimo na vročem olju in ji dodamo na trakce narezano piščančje meso. Meso posolimo, popopramo in dodamo malo vegete. Na hitro ga spečemo, nato pa dušimo. Zalijemo lahko...
Piščančji zrezki s papriko
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje zrezke posolimo in vanje vtremo začimbe. Paprika, ki jo bomo uporabili, je lahko zelena, rdeča ali rumena, še bolje pa je, če uporabimo kombinacijo dveh ali treh. Papriko...
Špageti po otroško
Za otroke - www.paparica.siŠpageti po otroško (za 4 porcije) Sestavine 4 žlice paradižnikove mezge 50 g špagetov 10 g riža 150 g mletega mesa (piščančje/puranje prsi, pusta govedina) 1 korenček (nariban) ščepec...
Piščančje tortilje
1. Riž damo v posebno posodo in naj se kuha. Medtem v vok (ali veliko ponev) damo malo olja in meso, ki smo ga prej narezali na koščke. Ko meso začne postajati belo, mešanico začimb...
Testenine za Lano
Zrezke narežemo na poljubno velike koščke (primerne otrokovi starosti). Korenje naribamo, por narežemo in ju na hitro prepražimo na olivnem olju. Ko se lepo razpustita, dodamo na koščke...
Puranji zrezek Muha
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo, solimo in popramo. Čebulo nasekljamo in jo na olju prepražimo. Ko čebula porjavi, jo odstavimo in v isti posodi prepražimo še zrezke. Najprej jih na najvišji temperaturi...
Pisana zelenjavna rižota
Glavne jedi - www.kulinarika.netV zelo vročem voku popražimo na trakove narezano papriko, kolobarčke pora, nato dodamo še paradižnik in nariban korenček. Ko se zelenjava popeče, dodamo še na kockice narezano bučko...
Morska rižota "Devil Marry"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV posodo damo žlico jedilnega olja in popražimo čebulo ter česen, da porumenita. Dodamo na kocke narezana piščančja prsa in na rahlo popražimo. Dodamo 2 skodelici riža in popražimo...
Kraljevski piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke natremo z začimbami in jih pustimo stati 10 minut. Medtem si pripravimo pršut in sir. Vklopimo pečico. Zrezke na hitro popečemo z obeh strani. Na zrezek naložimo rezine pršuta...