Sarma na način mame Vide
Glavne jedi - www.kulinarika.netGlavo kislega zelja obrnemo navzgor in pod kotom krožno obrežemo kocen, ki ga uporabimo kasneje. Previdno odstranimo 8 do 12 listov, ki jim obrežemo (stanjšamo) odebeljen del in jih...
Rižota mama mia
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, dodamo narezano meso ter pustimo, da se malo poduši (5 minut). Ko je meso že podušeno, ga zalijemo z rdečim vinom, posolimo, popramo, dodamo sojino omako,...
Špageti Mama Mia
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMedtem ko kuhamo omako, skuhamo špagete. Na olju prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano meso ter pustimo, da se malo poduši (5 minut). Ko je meso že rahlo podušeno, ga zalijemo...
Priročni čili za začinjanje
Čilije operemo in jim porežemo peclje. Če želimo milejšo začimbo, lahko odstranimo semena. Očistimo tudi česen; oboje nasekljamo (ni treba prav na drobno). Zložimo v kozarec za vlaganje...
Goveja juha stare mame
Juhe in zakuhe - www.ringaraja.netMeso in kosti operemo, dodamo zelenjavo, solimo, prilijemo vodo. Zavremo in na majhnem ognju kuhamo od 3-4 ure. Če preveč povre jo malo zalijemo z vodo. Kuhamo damo na hladno in ž žlico...
Rajska rižota
Predjedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na kocke, prelijemo jih s sojino in čili omako, limetinim sokom, dodamo stisnjen česen, curry, ingver (v prahu ali sveže nariban), koriander, poper, rjavi sladkor,...
Piščančji burritos
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje prsi operemo, osušimo in narežemo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo meso. Prilijemo malo paradižnikove mezge, ter dodamo odcejeno koruzo. Solimo in popramo,...
Testenine s sojino omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo in česen olupimo in sesekljamo. Češnjev paradižnik operemo in narežemo. Izberemo 1 zelen in 1 rdeč čili, ter ju narežemo. Špagete skuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo....
mariniran piščančji file z mlado čebulo
predpriprava Čebulo očistimo in narežemo na debelejša kolesca. Stresemo jo v skledo. Dodamo limonino lupino, grenivkin in limonin sok, Grand Marnier, mirin ter sojino in čilijevo omako....
Piščanec a la Noelle
Glavne jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Piščančjim kosom odstranimo kožo, jih damo na pekač in pečemo približno pol ure. Med tem časom naredimo glazuro: v mešalec damo vse sestavine za glazuro...