Podvarak svinina z zeljem
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, dodamo meso narezano na malo večje kocke in dušimo. Čez čas dodamo še zelje, lovorova lista in vegeto.Vse skupaj dušimo, nato pa dodamo riž, 5 pesti in zalijemo...
Domače kosilo - krvavice s praženim kislim zeljem in krompirjevimi žganci z ocvirki
Glavne jedi - www.kulinarika.netOdtajane krvavice malo prešpikamo in pečemo približno uro in pol pri 150 stopinjah. Vmes jih obrnemo. Praženo kislo zelje: na maščobi najprej popražimo sesekljano čebulo in česen, da...
Dušeno kislo zelje s krvavicami
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrvavice položimo v globok, pomaščen pekač in jih pečemo v pečici približno 45 minut pri temperaturi 200 stopinj. Postrežemo jih z dušenim zeljem. Dušeno kislo zelje: na olju prepražimo...
Hokaido buča s krvavicami
Glavne jedi - www.kulinarika.netHokaido bučo pri vrhu odrežemo, dobro očistimo notranjost semen, natremo s soljo po notranjosti in po robu in premažemo z oljem. Krvavice iztisnemo iz črevesa in napolnimo bučo (pri...
Svinjska zarebrnica na žaru
Glavne jedi - www.kulinarika.netZarebrnice pripravimo za peko. Nato jih malo potolčemo, posolimo, popramo ter pokapljamo z oljem. Položimo jih na vroč žar ter skrbno spečemo, da zarumenijo na eni, potem pa še na drugi...
Poletni zrezki s paradižnikom, paprikami in avokadom
Zrezke popoprajte in posolite. Specite jih na žaru ali v ponvi na malo olja. V posodi zmešajte narezane paprike, olivno olje in kis. Paradižnike izrežite na kolobarčke, ćebulo in avokado...
Svinjski zrezki v naravni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netSvinjske zrezke dobro potolčemo in jih začinimo s soljo, poprom in vegeto. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo zrezke, da so zlato - rjavi. Popečene zrezke preložimo na krožnik....
Kislo zelje s piščancem na način moje mame
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo drobno sesekljamo, slanino zrežemo na kockice, zelje na hitro splaknemo s hladno vodo. V ponev vlijemo malo olja in na hitro popečemo piščančja bedra, ki smo jih prej osolili....
Hitro pripravljeni aromatični zrezki
Narezane zrezke malo potolcite, potresite z Vegeto pikant in pustite stati približno eno uro. Segrejte žar, premažite ga z oljem, nanj položite pripravljene zrezke in jih popecite po...
Mesno-krompirjeva ponev
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, razrežemo na štiri dele in posolimo. Zarebrnice dobro opečemo na vročem olju. Vzamemo jih iz ponve, na isto olje pa vsujemo krompir, ki ga potresemo z malo majarona....