Polževa hišica
Sladice in peciva - www.kulinarika.net8 rumenjakov penasto zmešamo z 8 žlic sladkorja, dodamo vodo, moko in sneg 8 beljakov. Maso razdelimo na pol in jo porazdelimo na dva pekača. Spečemo. Medtem zmehčamo 20 dag margarine...
Lešnikovi hrustavčki
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu dodamo ostale sestavine. Iz nastale mase naredimo klobase premera približno 3 cm in jih damo na hladno za pol ure. Klobase narežemo na kolobarčke...
Tekoče čokoladne tortice
Maline in sladkor v kozici segrejemo in kuhamo približno 10 do 15 minut. Precedimo jih skozi cedilo, da dobimo gladko omako brez koščic. To lahko naredimo dan ali dva v naprej. Pečico...
Oblati z višnjami
Vodo in sladkor zavremo, takoj umaknemo z ognja in dodamo maslo in čokolado v prahu. Mešamo, da se maslo raztopi. Potem dodamo zmlete kekse in višnje, razrezane na četrtine in malo...
Katjin cimetov greh
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIndijske oreščke in čokolado narežemo na koščke. Pekač obložimo s folijo za živila. Maslo in čokolado stopimo nad paro. Ko je stopljeno, dodamo sladkor in cimet, premešamo, da ni grudic....
Jagodne palačinke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo 8 palačink, ki naj bodo čim tanjše in čim večje. V ponev damo jagode, jih prelijemo s sokom limone in jagodnim sokom ter vse skupaj segrevamo na majhnem ognju. Dodamo čokolado,...
Martinine rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo 5 jajc ter beljake umešamo, dodamo 2 skodelici sladkorja. Posebej v posodi zmešamo z mešalnikom rumenjake, ostale 3 skodelice sladkorja, olje, Radensko. Zmesi dodamo moko, v...
Sladoledne rezine Planica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPolovico sladoleda enega okusa preložimo iz banjice v modelček, vsak okus v svoj model. Še prej model obložimo s peki papirjem, da ga bomo lažje vzeli ven. Na sladoled naložimo sadje,...
Mandljevi hrustavčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV ponvi brez maščobe prepražimo mandljeve paličice. Čokolado stopimo z malo kokosove maščobe ali margarine. Dodamo prepražene mandljeve paličice (in kosmiče). Pekač obložimo s peki...
Baci di dama
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV multipraktiku zmeljemo lešnike, dodamo sladkor in mešamo. Dodamo še moko in maslo in še mešamo. Maso vzememo ven in jo na hitro pregnetemo še z rokami in iz nje oblikujemo "klobase"....