Sladka klobasa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo rum in sladkor ter dodamo stopljeno in ohlajeno margarino. Temu nato dodamo čokolado, rumenjake in debelo nastrgane kekse ter z roko dobro premešamo. Iz dobljene mase naredimo...
Panettone
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodo stresemo moko. V njej naredimo jamico v katero nadrobimo kvas. Posujemo ga z malo sladkorja, prilijemo malo mlačnega mleka in pustimo nekaj minut, da nastane kvasec. Nato dodamo...
Bele kepice s čokolado
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comIz beljakov stepemo trd sneg. V ponvi zavremo mleko. Iz snega oblikujemo kepice in jih polagamo v vrelo mleko. Kuhamo jih približno 5 minut, med tem časom jih 1x obrnemo. Nato jih poberemo...
Pecivo Pavla
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz vseh sestavin, razen beljakov, naredimo gladko testo. Na koncu vanj vmešamo sneg iz beljakov. Stresemo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom in posuli z moko. Pečemo 30...
Trojni užitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netStepemo beljake s sladkorjem, dodamo orehe, drobtine, moko in na koncu pecilni prašek. To spečemo kot biskvit. Nato skuhamo kremo. V 1 l in 2 dl mleka (še hladnega) damo pudinge (še...
Šampita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto zmešamo 10 rumenjakov in 10 žlic sladkorja ter dodamo moko. Pečemo 10 - 15 minut na 170 stopinjah (odvisno od pečice). Ohlajen biskvit po želji polijemo s sladkano vodo, sadnim...
Vroča in nasitna čokolada
Napitki - www.kulinarika.netV posodo nalijemo mleko, dodamo prerezan strok vanilije in cimetovo paličico ter počasi zavremo. Dodamo na koščke nalomljeno čokolado in sladkor ter na blagem ognju vremo 10 minut,...
Domača, slastna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto vmešamo maslo, postopoma dodamo sladkor, vanilijev sladkor in rumenjaka. Mešamo še nekaj časa, nato primešamo druge sestavine, nazadnje moko s pecilnim praškom in sneg. Spečemo...
Bankirno pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse skupaj zmešamo in dodamo sneg. Pečemo 3/4 ure pri 150 stopinjah. Ohlajeno prelijemo s prelivom.
Meseci
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa pecivo najprej penasto zmešamo margarino in sladkor, orehe in moko, na koncu še sneg iz beljakov. Spečemo ga tako kot vsako pecivo. Za rumeni preliv mešamo sladkor, rumenjake in...