Čokoladna pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, pecilni prašek, sladkor in maslo. Dodamo jajce, kislo smetano, malo soli in malo belega vina. Testo razvaljamo in položimo v pekač. Večkrat ga prebodemo z zobotrebcem....
Kutine s čokolado
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comKutine dobro operemo in olupimo. V loncu zavremo belo vino, dodamo janeževo zvezdo in kutine. Vse skupaj kuhamo 30 minut. Kuhanim kutinam izdolbemo peščišče. Sladko smetano zavremo,...
Rižev narastek z mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž operemo in ga na cedilu in krpi osušimo. Sesekljamo čebulo in jo na maščobi malo zarumenimo. Dodamo riž in na kocke zrezana korenčka, prepražimo in zalijemo z vinom. Ko vino skoraj...
Panna cotta a la Mamamia
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV manjšo skledico damo želatino in jo razmešamo z dvema velikima žlicama smetane. Ostalo smetano skupaj z vanilijevo esenco in cimetom segrevamo na ne premočnem ognju, da skoraj zavre....
Muffini s čokolado in rdečim vinom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca ločimo in rumenjake spenimo. Noter damo naribano čokolado. Ko malo premešamo, dodamo moko, pecilni prašek, cimet in kakav. Zmešamo. Naslednje dodamo olje, sladkor, vanilijev sladkor...
Hladna kivijeva omaka
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVino, sladkor, sok limete in nastrgano lupino zavremo in na majhnem ognju kuhamo, da dobimo gost in tekoč sirup. Kivije olupimo, drobno zmeljemo in dodamo sirupu. Pretlačimo skozi gosto...
Golaž iz mesa iz juhe
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo in slanino prepražimo na maščobi. Dodamo meso iz juhe, narezano na kocke. Poprašimo z moko in sladko papriko v prahu. Urno mešamo na blagem ognju, da se ne prime dna posode....
Vinski marmor
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Postopoma dodajamo raztopljeno margarino, rdeče vino, moko s pecilnim praškom, kakav, cimet in naribano čokolado. Zmes vlijemo v...
Nekaj pustnih
Miške z mascarponejem in orehi: vse sestavine zmešamo skupaj in jih pustimo počivati najmanj pol ure v hladilniku. Masa se mora lepo zajemati z žlico, če je preredka ali pregosta, jo...
čokoladna krema z rdečim vinom
Sladice in peciva - www.gurman.eupriprava Sirup iz rdečega vina. Rdeče vino pristavimo s 50 grami sladkorja. Zavremo in kuhamo 15 minut. Sirup odstavimo in nekoliko ohladimo. V posodi, na katero se prilega naš kotliček,...