ocvrt piščančji file z drobtinami, mandlji in parmezanom
priprava Piščančji file očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele zrezke. Pokrijemo jih s prozorno folijo in blago potolčemo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom....
dušen riž z brstičnim ohrovtom
30-45minut - www.gurman.eupredpriprava Mesno juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Brstični ohrovt očistimo in narežemo na četrtine. Slanino narežemo na kockice. Česen olupimo, stremo in drobno sesekljamo....
mafini s sredozemskimi zelišči
predpriprava Pečico segrejemo na 190 °C. Vzamemo pekač za mafine z 12 vdolbinami (gl. opombe), ki jih obložimo s papirnatimi čašicami; gl. triki. Parmezan nastrgamo na lističe....
dušena poletna zelenjava s parmezanom
predpriprava Jajčevec in bučke očistimo in narežemo na kocke ali večje koščke. Papriko razkosamo na četrtine, očistimo, potem pa zrežemo na debelejše rezance. Koromač očistimo, podolžno...
fritaja s posušenimi paradižniki
priprava Posušene paradižnike položimo v majhno skledico, v katero nalijemo toliko vode, da jih prekrije. Namakamo jih 15 minut. Parmezan drobno naribamo. priprava Čebulo olupimo in...
Krompirjeva juha s Šitako
1. V globoki posodi segrejemo olje. Na njem prepražimo čebulico, da oveni. 2. Dodamo vso zelenjavo in ob stalnem mešanju pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. 3. Zalijemo z jušno...