Dušeno rdeče zelje
Praznicne - www.mojirecepti.comZelju odstranimo zunanje liste in trde sredice. Lepe liste operemo, osušimo in narežemo na tanjše rezance. Rezance pokapamo z polovico limoninega soka. Čebulo sesekljamo na drobne koščke....
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Rižota z rdečim vinom
Ostale jedi - www.kulinarika.netOlupljeno čebulo ter olupljeno in razkoščičeno jabolko narežemo na kocke ter na olivnem olju rahlo porumenimo. Dodamo riž, prilijemo rdeče vino, dobro premešamo, zalijemo z zelenjavno...
Piščančji zrezki v curry omaki z ananasom
Poprane in posoljene piščančje zrezke popečemo v primerno veliki posodi. Popečene odstranimo in v isti posodi prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo na majhne kockice narazano...
palamidini medaljoni v sladki omaki
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Palamidin file temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro posušimo. Nato ga narežemo na približno 50 gramov težke medaljone. Ribjo osnovo pristavimo, zavremo...
Rdeče zelje z medom
V kozici razpusti maslo in namesto sladkorja dodaj med, ki jedi zelo izboljša okus. Soli po okusu, vendar ne preveč (jaz dodam malo vegete). Pomokaj z žlico moke, zalij z malo vroče...
Rdeče zelje
V večjem loncu segrejemo olje in mu dodamo sladkor, da karamelizira. Nato dodamo še nasekljano čebulo in česen, ter na hitro pocvremo. Nato damo v lonec na trakove narezano rdeče zelje...
Bavarsko dušeno zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelje narežemo na rezine. Na olju opražimo česen in mu dodamo zelje, posodo pa pokrijemo in jed dušimo. Nato dodamo jabolko, kumino, sladkor in vino ter dušimo še nekaj časa. Solimo...
Segedin golaž
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa olju zarumenimo grobo nasekljano čebulo, dodamo na za grižljaj velike kose narezan flam ter prerezana in na dva -tri prste dolžine nasekana rebrca. Solimo, malo popražimo, dodamo...