Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...
Potičina polsestra
Biskvit: rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Posebej zmešamo rumenjake, sladkor ter vanilin sladkor. Med moko vmešamo pecilni prašek, nato v stepene rumenjake izmenično...
Maslene paštetke (vol au vent) s telečjim ragujem po starem
Priprava paštetk (vol au vent): Masleno testo zvaljamo na 4 mm debelo. Z okroglim izrezovalcem zrežemo kroge v premeru 5 cm, nato pa iz vsakega drugega kroga izrežemo z manjšim izrezovalcem...
Sončni zahod
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa 1. plast v sneg postopoma vmešamo rumenjake in sladkor, nato dodamo moko s pecilnim praškom in orehi. Vlijemo v srednje velik pekač z višjimi stranicami. Na prvo vlijemo 2. plast...
Bicikli
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake zmešamo, dodamo jajce, mleko, margarino, sladkor in sok limone. Dodamo moko s pecilnim praškom in zamešamo testo. Testo naj pet minut počiva. Nato ga razdelimo na štiri dele....
'Naša' potica
Kvašeno testo: Sestavine za testo vgnetemo v gladko maso in pustimo počivati 1,5 do 2 uri. Bolje je, da kvas in sol v začetku mesenja ne prideta v dotik. Sladkor, maščobo in rumenjake...
Rogljički z orehovim nadevom
Kvas raztopimo v sladkani mlačni tekočini. Vse sestavine za testo zgnetemo v gladko maso. Pokrita naj vzhaja od 30 do 40 minut.Maso razdelimo na 4 dele. Vsak kos zvaljamo v krog premera...