Vegi narastek
Krompir in zelenjavo skuhamo za zob (krompir narežemo na manjše koščke). Pripravimo preliv: z vilicami stepemo 4 jajca, dodamo kislo smetano, parmezan in začimbe. Solimo po okusu. Okrogel...
lososov file na krompirjevi peni
priprava Krompir olupimo, narežemo na kocke, pristavimo v hladni, soljeni vodi in kuhamo približno 20 minut, da se krompir zmehča. Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Parmezan...
bučke s smetano in parmezanom
priprava Bučke očistimo in zrežemo na drobne kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo...
široki rezanci s škampovimi repki v smetanovi omaki
predpriprava V velikem loncu pristavimo veliko količino vode. Škampove repke očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. priprava Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen...
metuljčki s papriko in črnimi olivami
priprava Papriko očistimo in zrežemo na tanke rezance. V globlji ponvi segrejemo olivno olje, na katerem prepražimo olupljen česen. Dodamo narezano papriko, ki jo med občasnim mešanjem...
mafini s sredozemskimi zelišči
predpriprava Pečico segrejemo na 190 °C. Vzamemo pekač za mafine z 12 vdolbinami (gl. opombe), ki jih obložimo s papirnatimi čašicami; gl. triki. Parmezan nastrgamo na lističe....
špageti, češnjevci in črne olive v solati
priprava Češnjevce očistimo in razpolovimo. Baziliko osmukamo. Česen olupimo in pretlačimo. V skledi zmešamo češnjevce, olivno olje, olive, kis, česen in baziliko. Dobro premešamo in...