Mesno - zelenjavna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej naredimo bešamelno omako: maslo in moko na hitro prepražimo (ne sme porumeneti). Zalijemo z mlekom in kuhamo cca. 5 minut. Dodamo parmezan in kuhamo še nekaj minut. Nato odstavimo...
gratinirana karamelizirana čebula in zelenjava
priprava Čebulo olupimo in zrežemo na karseda tenka kolesca. Česen olupimo in zrežemo na karseda tenke lističe. V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem narezana čebulo in česen, fruktozo...
dušena poletna zelenjava s parmezanom
predpriprava Jajčevec in bučke očistimo in narežemo na kocke ali večje koščke. Papriko razkosamo na četrtine, očistimo, potem pa zrežemo na debelejše rezance. Koromač očistimo, podolžno...
zelenjavna musaka z zelenimi olivami
priprava Jajčevec, bučke, papriko in paradižnik očistimo. Bučki in jajčevec narežemo na tanke rezine. Papriko po dolgem razpolovimo in zrežemo na tanke trakove. Češnjevce narežemo na...