- Iskali ste:
-čokolada x
jajčevec x
timijan x
Polpete iz jajčevcev
Predjedi - www.mojirecepti.comJajčevca operemo, olupimo in na grobo zmeljemo. Zmleto maso damo na cedilo, da voda odteče. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Na vročem olju jo prepražimo, da zarumeni. Mlete...
Jajčevci na žaru
Predjedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. Česen stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čebulo. Dodamo paradižnikove kocke, ter kuhamo toliko časa, da tekočina povre. Omako...
Paradižnikova juha z jajčevci
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comJajčevca operemo in narežemo. Paradižnike operemo, prelijemo z vrelo vodo, olupimo in narežemo. V loncu segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in timijan. Dodamo...
Mesno - zelenjavna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej naredimo bešamelno omako: maslo in moko na hitro prepražimo (ne sme porumeneti). Zalijemo z mlekom in kuhamo cca. 5 minut. Dodamo parmezan in kuhamo še nekaj minut. Nato odstavimo...
File orade na mediteranski zelenjavi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo filiramo, da dobimo 2 lepa fileja. Če tega ne znamo, prosimo, da nam fileje pripravijo v ribarnici. Ostankov ne zavržemo, ampak pripravimo okusno ribjo juho (recept je v bazi)....
Jesenski lonec
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maščobi (jaz dam mast z ocvirki) prepražimo čebulo in na drobno narezano slanino. Dodamo govedino in dušimo cca. pol ure. Dodamo svinjino (lahko je piščanec, puran ali katerokoli...
Pogača z jajčevci in muškatno bučo
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce olupimo in narežemo na tanke rezine, nasolimo, da spustijo grenčino. Bučo olupimo, očistimo niti, narežemo na tanke rezine kvadratne oblike. Ko jajčevci spustijo grenčino,...
Vegi kosilo
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej jajčevce narežemo na kolobarje in jih posolimo, da se izloči voda. Nato jih spaniramo...moka, jajce, drobtine. Korenčke olupimo in jih položimo na srebrno folijo, polijemo z...
gratinirana karamelizirana čebula in zelenjava
priprava Čebulo olupimo in zrežemo na karseda tenka kolesca. Česen olupimo in zrežemo na karseda tenke lističe. V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem narezana čebulo in česen, fruktozo...
jajčevci z nadevom iz posušenega paradižnika, bulgurja in rozin
predpriprava Pečico segrejemo na 220 °C. Česen olupimo in zrežemo na lističe. Jajčevce z ostrim nožem po vsej površini zarežemo dober centimeter globoko. V zareze zataknemo pol...