Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Oslič s porom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPor dobro operemo in narežemo na približno 1 cm debela kolesca. Za par minut ga stresemo v slano vodo, nato ga odcedimo. Osličeve fileje operemo, osušimo in narežemo na nekoliko večje...
Rezanci s porom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠiroke rezance skuhamo v slani vodi, nato jih odcedimo in pokapljamo z malo olivnega olja. Por operemo in narežemo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo por. Dodamo strt česen,...
Pečen por s sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netPoru porežemo zelene dele in ga kuhamo v slanem kropu 8 minut. Če je por večji, ga prerežemo po dolžini. Kuhanega odcedimo. Manjšo posodo ali pekač namažemo z maslom ali margarino in...
Zelenjavna mineštra s cmočki
Izbrano zelenjavo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Zelenjavo lahko poljubno izbiramo in kuhamo tisto, ki jo imamo. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Dodamo...
Paprika kaneloni
Papriko obdelamo tako kot za ajvar (pečemo, olupimo, očistimo semen)- pazimo le, da nam paprika ne poči! Na maščobi spenimo nasekljano šarlotko (čebulo), dodamo por, ki smo ga narezali...
Por nadevan s slanino in sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netBeli del pora narežemo na 3 dele in jih blanširamo v vreli vodi 3 minute. Ko se ohladijo, potisnemo osrednji del pora ven, da dobimo porov tulec - kanelon. Za nadev prepražimo na kocke...
Pečen svinjski vrat s porom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso nadrgnemo s soljo, poprom in gorčico. V primerni posodi za pečenje razgrejemo dve jedilni žlici masla in meso na hitro opečemo z vseh strani. Pečico predgrejemo na 220 stopinj....
Svinjski repi v vinski omaki
Enolončnice - www.kulinarika.netRepe damo kuhati z jušno zelenjavo, porom, česnom, lovorjem in jušno kocko. Po potrebi dosolimo in popramo. Vode prilijemo le toliko, da so repi in zelenjava prekriti. Kuhane repe vzamemo...
Kokosovi zrezki z ananasom in porom
Prsa narežemo na tanke zrezke, jih začinimo in paniramo v moki, jajcu in drobtinah s kokosovo moko. V ponvi raztopimo polovico masla in zrezke zlato rumeno zapečemo. Na štedilnik pristavimo...