Puranji zvitki z bučko in sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučki operemo. Z lupilcem za krompir narežemo nekaj tankih rezin bučke (po celi dolžini) - toliko, da z njimi prekrijemo večji del obeh zrezkov, ostalo drobno narežemo ali nasekljamo...
Riba za gurmane
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 200 stopinj. Ribe začinimo s soljo in poprom. Zmešamo nasekljano zelenjavo, kislo smetano in sir. Ribe položimo v pekač s kožo navzdol in jih po vrhu namažemo s...
Piščančje chimichangas
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo. Meso narežemo na majhne koščke. Papriko in paradižnike operemo in narežemo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in ga lepo opečemo. Nato...
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.mojirecepti.comJajčevce prerežemo vzdolžno na polovico. Prerezane ploskve pokapljamo z limoninim sokom. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Zaobljeno stran jajčevcev večkrat prebodemo z nožem,...
Sirova omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comSir zdrobimo z vilicami in ga zmešamo s kislo smetano. Čebulo in kumaro narežemo na drobne kose in ju vmešamo v sir s smetano. Solimo, popramo in dodamo žličko sladke mlete paprike....
Pisana tortilja
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrsa in zelenjavo narežemo na majhne koščke. Na vročem olju popečemo prsa, da lepo porjavijo. Nato jih vzamemo iz posode ter v njej popečemo zelenjavo, ravno toliko, da se zmehča. Ko...
Bogata solata
Solate - www.kulinarika.netZeleno solato in rukolo očistimo in operemo. Paradižnik, papriko in redkvice operemo in na tanko narežemo. Piščančja prsa narežemo na koščke, posolimo in popečemo na olivnem olju. Dodamo...
Mehiška pojedina
Ostale jedi - www.kulinarika.netPriprava tortilj: V posodo damo moko, margarino in vodo ter vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo homogeno maso. Če je presuha, dodamo vodo. Pustimo počivati 30 minut. Nato testo še...
Pečena tuna z dodatki
Predjedi - www.kulinarika.netKoščke tune, naribanega sira, ketchupa, narezanega kruha in olive pripravimo v ponvi, da se okusi dobro premešajo. Dodamo začimbe in s ketchapom uravnavamo tekočino.
Štručka presenečenja
Predjedi - www.kulinarika.netFrancoski štruci izdolbemo sredico in jo nadrobimo. Sir naribamo. Šunko narežemo na kocke, prav tako papriko in/ali redkev. Vse skupaj damo v posodo, dodamo skuto, smetano in sol ter...