Puranji zvitki z bučko in sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučki operemo. Z lupilcem za krompir narežemo nekaj tankih rezin bučke (po celi dolžini) - toliko, da z njimi prekrijemo večji del obeh zrezkov, ostalo drobno narežemo ali nasekljamo...
Puran z jurčki in bučkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje fileje v olivnem olju zlato - rumeno zapečemo, solimo, nato jih vzamemo iz posode (vok) in jih damo na toplo. Na rezine razrezane bučke in na lističe narezane jurčke popražimo...
Zelena rižota
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo riž in zalijemo z malo vroče vode. Nepokrito kuhamo nekaj minut ali dokler riž ne absorbira tekočine. Premešamo. Nato spet...
Zelenjavni polpeti iz zdroba
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZelenjavo zdušimo v olju, dodamo zdrob, zalijemo z vodo, pustimo da zavre in odstavimo. Maso ohladimo, dodamo drobtine in oblikujemo polpete ter jih spečemo v olju.
Nadevane bučke a la Tjas
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Nasekljamo čebulo in peteršilj. Klobasama olupimo kožo in mesu primešamo eno žlico čebule ter eno žlico peteršilja. 2. Bučke operemo, obrišemo, prerežemo na polovičke po dolžini...
Hitra zelenjavna priloga
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej operemo vso zelenjavo, paradižniku in papriki odstranimo semenje. Vsako zelenjavo posebej narežemo na večje kocke. V ponvi ali še bolje voku malo ogrejemo olje, dodamo papriko...
Ajda z zelenjavo
Ostale jedi - www.kulinarika.netAjdovo kašo za kako uro namočimo v vodi. Zelenjavo narežemo na koščke, por na kolobarje. Na olju najprej prepražimo por, bučko, korenje in papriko. Začinimo po okusu. Hitro dodamo ajdovo...
Zelenjavni ražnjiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso zelenjavo (razen paradižničkov in šampinjonov, če so dovolj majhni) razrežemo na približno enako velike koščke. Mlado čebulo in bučke na kolobarje, papriko na pravokotničke itd....
Juha iz bučk in pora
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa majhni količini olivnega olja prepražimo narezan por, zalijemo z vodo in dodamo jušno kocko. Bučke narežemo na manjše kose (ni jih treba lupiti) in dodamo k juhi. Ko je kuhano, dodamo...
Poletni krompir
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMlad krompir samo temeljito oščetkamo, če je droben pustimo celega, sicer ga zrežemo na manjše kose. Dobro ga osušimo, stresemo v skledo, ga osolimo z drobno soljo in potresemo z začimbami....