- Iskali ste:
-beljak x
koromač x
timijan x
-jajčevec x
Juha iz koromača in pora
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa maslu zdušimo na kose narezan koromač, por in česen ter solimo po okusu. Dodamo približno pol litra tekočine (zelenjavne juhe iz kocke, kokošje juhe iz kocke ali kar vodo) ter začinimo...
Piščanec, polnjen z rižem in chorizom
Glavne jedi - www.kulinarika.netRiž skuhamo in odcedimo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Čebulo in česen sesekljamo. Chorizo narežemo na majhne koščke. Čebulo pražimo, ko začne rumeneti, dodamo chorizo in sesekljan...
Slasten koromač
Glavne jedi - www.kulinarika.netPekač premažemo z oljem. Krompir narežemo na kolobarje in ga zložimo po pekaču. Koromač narežemo na koščke in ga potresemo po krompirju. Na vrh pa sesekljan paradižnik. Popopramo. V...
cipljev file z dušenim koromačem in refoškovo omako
predpriprava Ribe očistimo, operemo po tekočo hladno vodo, obrišemo in filiramo; gl. nasveti. Fileje po obeh straneh začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Koromač očistimo...
pekoča koromačeva enolončnica s filejem morske žabe
priprava Koromač očistimo; zelenje prihranimo. Nato ga podolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in zrežemo na...
gratiniran koromač s paradižnikom in mocarelo
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika in koromača. Paradižnike 30 sekund blanširamo, potem pa jih olupimo, razkosamo na osmine in razsemenimo....
lignji, por in koromač v rdečem vinu
predpriprava Por očistimo in narežemo na širša kolesca. Koromač očistimo in zrežemo na tanke krhlje. priprava V posodi segrejemo 3 žlice olivnega olja, na katerega stresemo narezana...
čista ribja juha z marinirano kuhano ribo
predpriprava 2 stroka česna olupimo in drobno sesekljamo. Ribe očistimo in filiramo, glave in kosti prihranimo. V posodi zmešamo olivno olje, belo vino, janeževo žganje ter sesekljana...
lososov file z dušeno zelenjavo
predpriprava Lososove fileje očistimo (gl. triki); luske prihranimo. V posodi pristavimo in zavremo 5 decilitrov vode. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V kozici segrejemo 20 gramov...
marsejska ribja juha
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Ribe temeljito očistimo, operemo pod tekočo mrzlo vodo in temeljito posušimo. Večje narežemo na kose, vse pa se pokapljamo z limoninim sokom. Por in čebulo drobno sesekljamo....