Fužinska juha s krompirjem - DR magnum
Enolončnice - www.kulinarika.netV posodo na pregreto mast ali olje damo na koščke narezano čebulo, na kose narezano piščančje meso in razrezano slanino na koščke. Dodamo na drobno narezan korenček in kolerabo, gorčico,...
Piščančji paprikaš moje mame
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in dolijemo vino ter pustimo, da vse skupaj malo zavre. Dodamo na kose narezanega piščanca, vegeto, sladko papriko, lovorjev list, peteršilj (cel), poper,...
Piščanec s šunko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca razkosamo, kose oplaknemo z vodo, dobro osušimo ter povaljamo v moki. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, korenje operemo in naribamo. Šunko narežemo na trakove, zelenjavno...
Piščanec z rižem
Glavne jedi - www.kulinarika.netOpranega in posušenega piščanca postavimo nad ogenj za 1 - 2 minuti (lahko nad prižganim plinom ali pa na časopisnem papirju, če imate vrt) to pa zato, da se vse morebitno perje zasmodi...
Pečen piščanec s pikantno gorčično marinado
Glavne jedi - www.kulinarika.netStroke česna drobno sesekljamo (lahko jih tudi pretlačimo) in pomešamo z ostalimi sestavinami za marinado. Premešamo, da dobimo gladko zmes. Očiščenega piščanca s škarjami na hrbtni...
Dobro zapečen piščanec
Piščanca začinimo z začimbno mešanico, iglice rožmarina mu potisnemo pod kožo. Čebule in papriko narežemo in popečemo na olju do rjave barve, nato dodamo piščanca. Pokrijemo in pečemo...
Piščanec v rožicah
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca razkosamo, operemo, obrišemo, solimo in popramo ter ga dobro zapečemo. Odvečno olje odlijemo. Prilijemo peneče vino ter ga kuhamo, dokler ni kuhano. Pred koncem potresemo z...
Testenine s puranjimi koščki, papriko in curryem
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa kokosovem olju popražimo čebulo, da porumeni, dodamo na koščke narezano perutnino in popečemo. Med tem perutnino potresemo s curryem (po okusu). Zalijemo z nekaj belega vina in počakamo,...
Piščanec na normandijski način
Perutnino razkosamo. Maslo v veliki plitvi posodi razbelimo. V tem najprej pri srednji vročini opečemo bedrene kose. Nato k temu dodamo ostale dele in ravno tako zlato zapečemo. Medtem...