Osvežilna solata s testeninami
Solate - www.kulinarika.netTestenine skuhamo v neslani vodi. Paradižnik, paprike in sir narežemo na majhne kocke velike cca. 0,5 cm. Zalijemo s sojino omako in popramo, da malo peče, jaz uporabljam mleti beli...
Hitre male pizze
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPriprava omake: čebulo olupimo, prerežemo na pol in narežemo na drobno. Nato damo v kozico čebulo, paradižnik, mezgo ter sol in poper. To dobro premešamo in postavimo na štedilnik ter...
Ribja lazanja s špinačo in paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko in pšenični zdrob zmešamo, vsujemo v skledo in naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Z vilico jih razmešamo in postopoma vmešavamo moko, dokler je ne zmanjka. Če jo je premalo,...
Božanska pica
Ostale jedi - www.kulinarika.net1. Svež kvas zmešamo z vodo in sladkorjem. Mešanico pustimo stati na toplem 10 minut, da na površini nastanejo mehurčki. Nato vmešamo olje. 2. Moko in sol stresemo v večjo skledo. Če...
Polnjene in pečene testeninske školjke
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV velikem loncu zavremo in posolimo vodo, v kateri skuhamo školjke al dente - po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedimo in pustimo, da se malo ohladijo. Ta čas sesekljamo...
Skutina zavita lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej pripravimo omako: na olju posteklenimo čebulo in dodamo narezano papriko. To dušimo toliko časa, da je paprika na pol skuhana. Dodamo v multipraktiku spasiran paradižnik, ki...
Zapečena polenta s paradižnikom
Ostale jedi - www.kulinarika.netV vrelo, slano vodo v enakomernem curku stresemo zdrob (razmerje zdrob - voda 1:3), med mešanjem dodamo še muškatni orešček, mleto papriko in žlico olivnega olja. Kuhamo nekaj minut,...
Ponarejena mini pizza
Poljubno vrsto vsaj 1 dan starega kruha (zelo dober je ovsen ali mešan, lahko pa uporabimo katerokoli vrsto, tudi toast) narežemo na rezine. Rezine kruha pomažemo s tržaško omako (sesekljan...
Z jagnjetino polnjeno zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netV veliki skledi zmešamo vse sestavine razen zelja. Pokrijemo in hladimo 1 uro. V tem času odstranimo zgornje liste zelja in skuhamo zeljnato glavo v slani vodi. Olupimo in vložimo liste...
Tunino - skutna torta
Okroglo posodo obložimo s folijo za živila. Dno obložimo s prvo plastjo toasta, ki smo mu odrezali skorjico. Pripravimo tunin nadev. Tuno odcedimo, zmešamo s parimi žlicami kisle smetane,...