- Iskali ste:
-drobtine x
beljak x
testo x
smetana x
-vino x
Skutine ledene kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Kekse zmeljemo, dodamo margarino ter orehe (ali lešnike ali mandlje). Damo v pekač (21x40) in pečemo 10 minut pri 170 stopinjah. Krema: Fino, gladko zmešamo skuto, sladkor, rumenjake,...
Londonske šnite
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin naredimo testo ter ga pečemo 20 minut na 220 stopinj. Pečeno namažemo z marmelado (breskev, marelica ali ribez) ter dodamo peno iz snega 6 beljakov in 40 dag mletega sladkorja,...
Kisla kokosova pita tete Mimi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgnetemo krhko testo in ga razprostremo po dnu globokega pekača, ki smo ga pred tem oblekli s peki papirjem. Testu naredimo malce roba, da nadev ne bo zlezel mimo. Testo nekajkrat prebodemo...
Čokoladna torta za vsakogar
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg, enega za drugim med stepanjem dodamo rumenjake, sladkor v prahu in moko v katero smo vmešali kakav. Maso vlijemo v tortni model (premer 24 - 26...
Čokoladni sendvič
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za testo ugnetemo testo in ga damo za 2 uri v hladilnik. Penasto umešamo rumenjake s sladkorjem, dodamo vanilijevo esenco, zmlete lešnike, čokolado v prahu in 2 žlici kisle...
Mini potica na hitro
V majhnem lončku naredimo kvasec (kvas, žlička sladkorja, žlica moke, 3 žlice toplega mleka). Ta čas v večji posodi pripravimo moko in dodamo še ostale naštete sestavine za testo. Nato...
Kostanjeva potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas nadrobimo, dodamo 1 čajno žličko sladkorja, zalijemo z malo mlačnega mleka, odvzetega od gornje količine in po vrhu potresemo malo moke. Pustimo vzhajati. Medtem vmešamo rumenjake...
Kremšnite po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo sneg beljakov, moko in Gustin. Vse to počasi vlivamo v že zavrelo mleko, da dobimo gladko maso. Malo ohlajeno damo na...
Magdina skutna posipanka
Iz sestavin za testo zamesimo testo in ga dobro pregnetemo. Dno modela namastimo ter testo z rokami potlačimo na pekač, naredimo rob po obodu. Pečemo v pečici ogreti na 225 stopinj...
Sadni kolač tete Mimi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPredpriprava: breskve olupimo, razrežemo na manjše kose ali krhlje. Pokapamo z limoninim sokom in posladkamo. Pekač rahlo naoljimo in prekrijemo s peki papirjem (olje služi temu, da...